Mancarea ca terapie pentru trup si suflet (partea 1)

Publicat pe 25.02.2011 la 09:11

Alimentele nu ne hranesc doar corpul, ci si mintea, ne pot induce o stare mai buna, ne pot face mai veseli, mai linistiti, sau din contra, mai tristi, mai apatici sau lipsiti de chef.

Ce sa mananci pentru a combate depresia

Carne, peste, oua, linte si alte surse de proteine ar trebui sa fie armele tale culinare atunci cand te simti la pamant. Se pare ca astfel de alimente contin triptopan, o substanta ce ne imbunatateste starea de spirit.

Totodata, omega 3 din peste, care se gaseste si in nuci, alune si alte seminte ajuta creierul sa functioneze mai bine. Cei care au carente de omega 3 sunt mai predispusi spre stari de depresie.

Cerealele integrale sunt de asemenea importante - totul incepand cu fulgii de ovaz pana la painea din faina integrala. Ele sunt o sursa buna de energie, care insa se elibereaza treptat si dureaza astfel mai mult timp.

Alaturi de fructe si legume, ele sunt bogate in zinc si acid folic, nutrienti care sunt importanto in combaterea depresiei. Renunta la mancarurile procesate. Cei care consuma alimente proaspete au rate mai scazute de depresie.

Ce sa mananci cand esti mahmur

In primul rand, cel mai bine este sa incerci sa previi o mahmureala, avand grija sa mananci bine inainte sa consumi prea mult alcool si sa alegi in special mancaruri mai grase, pentru ca acestea sunt mai bune la absorbirea alcoolului.

A doua zi insa, evita prajelile si alte mancaruri grase pentru ca iti vor irita stomacul. De asemenea, evita cafeaua - te va deshidrata. Opteaza pentru fructe, in special pentru banane si kiwi, care iti vor restabili nivelul de potasiu in organism. Ouale sunt recomandate si ele, datorita continutului de cisteina, o substanta care sparge toxina cauzatoare de mahmureala.

Ce sa mananci cand ai lipsa de energie

Douazeci si cinci la suta dintre adulti nu mananca nimic la micul dejun pentru ca nu simt nevoia, iar multi dintre cei care sunt la cura de slabire sar in mod constient peste aceasta masa importanta a zilei. Insa acest obicei te va face sa fii mai incet si sa te concentrezi mai greu dimineata.

Cel mai bun mic dejun este bogat in fibre si proteine. Obtii astfel satietate si ai mai mult control asupra apetitului. Incearca cerealele integrale cu lapte sau oua fierte. Nu manca insa foarte mult la pranz, pentru ca vei avea apoi o stare de somnolenta. Opteaza pentru un pranz lejer si bea suficienta apa.

Citeste si a1.ro

Foto: commons.wikimedia.org

În articolul

Mancarea ca terapie pentru trup si suflet (partea 1)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 aprilie 2025. Balanțele se gândesc la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Temperaturi de Polul Nord în România, cu două săptămâni înainte de Paşte. A nins puternic, iar zilele următoare sunt anunţate chiar şi -12°C
a1.ro
Radu Ștefan Bănică a știut de mic că va fi artist. Detalii surprinzătoare despre ce îl motivează să-și urmeze visul | Exclusiv
HelloTaste.ro
Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat simplu, dar delicios
Catine
De ce mâncatul în fața televizorului poate fi periculos. Nutriționiștii trag un nou semnal de alarmă
useit.ro
Cercul albastru pe WhatsApp: ce înseamnă și de ce nu poți dezactiva noul simbol
as.ro
Tunul financiar reuşit de milionarul român care e coproprietarul celui mai tare restaurant din Dubai! Suma uriaşă care îi intră în cont
MediCOOL
Alăptarea la sân: care sunt sfaturile consultanților în lactație
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Semne vizibile pe piele. Ce este indicat să afli despre aceste simptome dermatologice
HelloTaste
Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate
close
x