Mancaruri gustoase, la limita de a fi interzise

Publicat pe 12.01.2011 la 22:39 Actualizat pe 12.01.2011 la 22:55

Daca simti ca ai incercat de toate atunci cand vine vorba de mancaruri unice, avem solutia ideala pentru tine. Afla povestea catorva alimente care au fost interzise sau care au o metoda ... inedita de preparare.

Jamon Iberico

Timp de cativa ani, gustosul Jamon Iberico a fost interzis, din cauza metodelor neigienice in care era preparata aceasta sunca untoasa. Insa datorita unor schimbari impuse in Spania in privinta prepararii sale, carnita de porc a devenit legala si in tari ca SUA incepand cu 2005. Partea interesanta este insa aceea ca americanii s-au putut bucura de aceasta gustare abia in 2009, pentru ca prepararea ei dureaza 4 ani.

Cel mai gustos Jamon Iberico este cel numit Bellota. Provine din porci crescuti in mod liber, hraniti cu porumb sanatos si tinuti in aer proaspat.

Foie Gras

Aceasta mancare extrem de gustoasa este produsa prin ingrasarea fortata a unei gaste, care permite acestor pasari sa se ingrase pana mor. Nu este o metoda prea umana de a obtine acest fel de mancare si a fost incercata interzicerea ei, insa revoltele bucatarilor a facut-o legala din nou in SUA in 2008.

2011/01/12//175503-foiegras.jpg

Cat despre Europa, aici a fost inventata o metoda mai umana de foie-gras prin cresterea gastelor intr-un mediu liber, cu verdeata, in care sunt lasate sa se hraneasca singure pana se ingrasa exagerat. Nu este neaparat o metoda ce denota mai multa simpatie fata de animale, insa pe unii ii consoleaza acest gand.

Ortolan

Aceasta pasare atat de mica incat poate fi tinuta intr-un pumn este ingrasata, apoi inecata in brandy Armagnac inainte de a fi gatita in propria grasime. Este consumata intreaga, cu tot cu oase. Mai mult, se spune ca daca te tai sau intepi in ele in timp ce o mananci si sangerezi un pic, gustul este cu atat mai special. In Franta insa, a fost interzisa in 1999.

In sud-vestul tarii insa, reprezinta o delicatesa traditonala, de aceea marii gurmanzi inca se bucura de ea. Eticheta de la masa cere insa sa iti acoperi fata cu un servetel atunci cand o mananci. Aceasta traditie te tine ferit de ochii celor care te-ar scrunta ca pe cel mai mare pacatos.

Foto: praisingthelard.com, sinteur.com, foxnews.com

În articolul

Mancaruri gustoase, la limita de a fi interzise

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x