Mercimek Ciorba - Supa de linte rosie
Publicat pe 28.09.2012 la 18:02 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:37
Ingrediente:
1 cana linte rosie
1 lingura seminte de coriandru
1 ceapa intreaga de marime medie
1 lingurita de sare
5 cani de apa
Mod de preparare:
Lintea se spala si se lipezeste foarte bine. Apoi se pune la fiert in apa tinuta la temperatura camerei.
La o cana de linte rosie se pun circa 5 cani de apa.
Asteptam ca apa cand da in clocot si atunci se ia spuma.
Se adauga ceapa intreaga si se lasa la fiert, la foc mic, timp de 20-30 de minute. Oala se lasa neacoperita.
Cand lintea e fiarta se pun condimentele: semintele de soriandru sis area. Daca mai este nevoie de sare, adaugati.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana lintea e fiarta, cel putin 20 de minute.
Se mai amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul oalei.
Cand e gata se pune in blender impreuna cu ceapa.
Dupa aceea se mai pune pe foc 5 minute si se gusta, adaugandu-i ceea ce-i lipseste, de exemplu sare si piper.
Se garniseste pe deasupra cu menta, boia si suc proaspat de lamaie.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame