Muşchi de porc în sos de vin roşu
Publicat pe 30.12.2013 la 09:06
Ingrediente:
1200 g muşchi de porc
piper după gust
7 g sare
1 ceapă (cca 150 g)
Pentru sosul de vin roşu:
5 linguri ulei de măsline
350 ml vin de Porto
2 linguri miere
1 rămurica rozmari
4 căţei de usturoi
1½ lingura amidon din porumb
5 g sare
piper după gust
Se mai adăugă:
50 g prune
50 g caise uscate
500 g bacon afumat crud (felii tăiate)
Mod de preparare:
1. Frecaţi muşchiul de porc cu sare şi piper.
2. Amestecaţi toate ingredientele pentru sosul de vin şi turnaţi amestecul peste muşchi. Marinaţi muşchiul timp de 2 ore.
3. Tăiaţi ceapă rondele, iar prunele şi caisele uscate în jumătăţi.
4. Înveliţi muşchiul de porc cu feliile de bacon afumat.
5. Puneţi în vasul de gătit rondelele de ceapă, iar muşchiul de porc aşezaţi-l deasupra rondelelor de ceapă într-un singur strat.
6. Preparaţi fără capac în modul PRĂJIRE, timpul de preparare: 30 minute.
7. Întoarceţi muşchiul de porc, adăugaţi sosul de vin în care s-a marinat muşchiul, prunele şi caisele uscate.
8. Preparaţi cu capacul închis în modul PRĂJIRE încă 40 minute, presiunea: 3.
9. Tăiaţi muşchiul felii rotunde, pe care le aranjaţi pe platouri, stropiţi cu sos şi serviţi la masă.