Muşchi de porc în sos de vin roșu
Publicat pe 10.01.2014 la 11:37
Ingrediente:
1200 g de muşchi de porc
piper după gust
7 g de sare
1 ceapă (cca 150 g)
Pentru sosul de vin roşu:
5 linguri de ulei de măsline
350 ml de vin de Porto
2 linguri de miere
1 rămurică de rozmarin
4 căţei de usturoi
1½ lingură de amidon din porumb
5 g de sare
piper după gust
Se mai adaugă:
50 g de prune
50 g de caise uscate
500 g de bacon afumat crud (felii tăiate)
Mod de preparare:
1. Frecaţi muşchiul de porc cu sare şi piper.
2. Amestecaţi toate ingredientele pentru sosul de vin şi turnaţi amestecul peste muşchi. Marinaţi muşchiul timp
de 2 ore.
3. Tăiaţi ceapa rondele, iar prunele şi caisele uscate în jumătăţi.
4. Înveliţi muşchiul de porc cu feliile de bacon afumat.
5. Puneţi în vasul de gătit rondelele de ceapă, iar muşchiul de porc aşezaţi-l deasupra
rondelelor de ceapă într-un singur strat.
6. Preparaţi fără capac în modul «PRĂJIRE» la aparatul Multicooker, timpul de preparare – 30 minute.
7. Întoarceţi muşchiul de porc, adăugaţi sosul de vin în care s-a marinat muşchiul,
prunele şi caisele uscate.
8. Preparaţi cu capacul închis în modul «PRĂJIRE» la aparatul Multicooker, încă 40 minute, presiunea – 3.
9. Înainte de a fi servit, tăiaţi muşchiul felii rotunde, pe care le aranjați pe platouri,
stropiţi cu sos şi serviţi la masă.