Muşchi de porc în sos de vin roșu

Publicat pe 10.01.2014 la 11:37

Muşchi de porc în sos de vin roșu

Ingrediente:
1200 g de muşchi de porc
piper după gust
7 g de sare
1 ceapă (cca 150 g)

Pentru sosul de vin roşu:
5 linguri de ulei de măsline
350 ml de vin de Porto
2 linguri de miere
1 rămurică de rozmarin
4 căţei de usturoi
1½ lingură de amidon din porumb
5 g de sare
piper după gust

Se mai adaugă:
50 g de prune
50 g de caise uscate
500 g de bacon afumat crud (felii tăiate)

Mod de preparare:
1. Frecaţi muşchiul de porc cu sare şi piper.
2. Amestecaţi toate ingredientele pentru sosul de vin şi turnaţi amestecul peste muşchi. Marinaţi muşchiul timp
de 2 ore.
3. Tăiaţi ceapa rondele, iar prunele şi caisele uscate în jumătăţi.
4. Înveliţi muşchiul de porc cu feliile de bacon afumat.
5. Puneţi în vasul de gătit rondelele de ceapă, iar muşchiul de porc aşezaţi-l deasupra
rondelelor de ceapă într-un singur strat.
6. Preparaţi fără capac în modul «PRĂJIRE» la aparatul Multicooker, timpul de preparare – 30 minute.
7. Întoarceţi muşchiul de porc, adăugaţi sosul de vin în care s-a marinat muşchiul,
prunele şi caisele uscate.
8. Preparaţi cu capacul închis în modul «PRĂJIRE» la aparatul Multicooker, încă 40 minute, presiunea – 3.
9. Înainte de a fi servit, tăiaţi muşchiul felii rotunde, pe care le aranjați pe platouri,
stropiţi cu sos şi serviţi la masă.

În articolul Muşchi de porc în sos de vin roșu:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 12 decembrie 2025. Taurii caută iubirea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 decembrie 2025. Taurii caută iubirea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Orașul european care oferă turiştilor mâncare gratis, transport și intrare liberă la muzee, cu o condiţie
observatornews.ro
Orașul european care oferă turiştilor mâncare gratis, transport și intrare liberă la muzee, cu o condiţie
Cine este Nănița, femeia despre care chef Richard Abou Zaki vorbește des pe platourile de filmare. Cum arată aceasta
a1.ro
Cine este Nănița, femeia despre care chef Richard Abou Zaki vorbește des pe platourile de filmare. Cum arată aceasta
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
HelloTaste.ro
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Catine
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
useit.ro
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: “Pot ieşi la pensie acum”
as.ro
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: “Pot ieşi la pensie acum”
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
MediCOOL
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
Alina Marymar îi dă fatala Lambadei, după ce a dat de înțeles că este însărcinată: "Nu știe să scrie și să citească”
Spynews
Alina Marymar îi dă fatala Lambadei, după ce a dat de înțeles că este însărcinată: "Nu știe să scrie și să citească”
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
DeParinti
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
MediCOOL
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
HelloTaste
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
close
x