Negrese dulce de leche

Publicat pe 06.11.2012 la 12:15 Actualizat pe 06.11.2012 la 12:20

negrese dulce de leche

Ingrediente:

1 masura lapte condensat indulcit

Blat:

2 masuri chipsuri de ciocolata sau ciocolata neagra taiata bucati (cu 60-70% cacao)

½ masura unt nesarat

¾ masura zahar brun

¾ masura zahar granulat

1 lingurita vanilie

4 oua

1 masura faina

½ lingurita sare

1 masura jumatati de alune pecan

Ganache:

1 masura chipsuri de ciocolata neagra sau ciocolata neagra taiata bucati (cu 60-70% cacao)

1 masura frisca lichida

Flori de sare

Mod de preparare:

Dulce de Leche:

Scoate eticheta de pe cutia de lapte condensat. Folosind o cheie de conserve, gaureste in doua locuri diferite capacul conservei. Pune conserva intr-o cratita mica si adauga apa (apa sa fie cu 2,5 cm mai jos decat inaltimea cutiei de lapte). Fierbe la foc mediu timp de trei ore, adaugand apa pe masura ce se evapora. Ia cratita de pe foc. Scoate cu grija conserva din cratita. Las-o sa se raceasca la temperatura camerei circa o ora. Deschide cutia. Folosind o lingura, scoate dulcele de leche intr-un bol; amesteca pana cand se omogenizeaza.

Blat:

  1. Incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Unge o tava , acoper-o cu hartie de pergament, apoi unge si hartia.
  2. Intr-o cratita, topeste untul si ciocolata la foc mic, amestecand constant. Ia de pe foc. Adauga zaharul si vanilia. Adauga ouale unul cate unul. Adauga faina si sarea; folosind o lingura de lemn, amesteca pana cand totul este bine omogenizat. Adauga alunele pecan. Pune amestecul in tava de copt. Coace in centrul cuptorului timp de 25-30 de minute. Raceste la temperatura camerei pe un gratar de sarma. Pune deasupra dulce de leche.

Ganache:

  1. Pune ciocolata intr-un bol ce pastreaza temperatura. Intr-o cratita mica, incalzeste frisca la foc mediu. Amesteca pana cand se omogenizeaza. Toarna imediat peste stratul de dulce de leche, intinzand ca sa acoperi. Lasa-l 30 de minute.
  2. Taie blatul in patratele mici. Inainte de a se raci, presara fiecare negresa cu un strop de Flori de sare.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Negrese dulce de leche

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x