Negrese dulce de leche

Publicat pe 06.11.2012 la 12:15 Actualizat pe 06.11.2012 la 12:20

negrese dulce de leche

Ingrediente:

1 masura lapte condensat indulcit

Blat:

2 masuri chipsuri de ciocolata sau ciocolata neagra taiata bucati (cu 60-70% cacao)

½ masura unt nesarat

¾ masura zahar brun

¾ masura zahar granulat

1 lingurita vanilie

4 oua

1 masura faina

½ lingurita sare

1 masura jumatati de alune pecan

Ganache:

1 masura chipsuri de ciocolata neagra sau ciocolata neagra taiata bucati (cu 60-70% cacao)

1 masura frisca lichida

Flori de sare

Mod de preparare:

Dulce de Leche:

Scoate eticheta de pe cutia de lapte condensat. Folosind o cheie de conserve, gaureste in doua locuri diferite capacul conservei. Pune conserva intr-o cratita mica si adauga apa (apa sa fie cu 2,5 cm mai jos decat inaltimea cutiei de lapte). Fierbe la foc mediu timp de trei ore, adaugand apa pe masura ce se evapora. Ia cratita de pe foc. Scoate cu grija conserva din cratita. Las-o sa se raceasca la temperatura camerei circa o ora. Deschide cutia. Folosind o lingura, scoate dulcele de leche intr-un bol; amesteca pana cand se omogenizeaza.

Blat:

  1. Incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Unge o tava , acoper-o cu hartie de pergament, apoi unge si hartia.
  2. Intr-o cratita, topeste untul si ciocolata la foc mic, amestecand constant. Ia de pe foc. Adauga zaharul si vanilia. Adauga ouale unul cate unul. Adauga faina si sarea; folosind o lingura de lemn, amesteca pana cand totul este bine omogenizat. Adauga alunele pecan. Pune amestecul in tava de copt. Coace in centrul cuptorului timp de 25-30 de minute. Raceste la temperatura camerei pe un gratar de sarma. Pune deasupra dulce de leche.

Ganache:

  1. Pune ciocolata intr-un bol ce pastreaza temperatura. Intr-o cratita mica, incalzeste frisca la foc mediu. Amesteca pana cand se omogenizeaza. Toarna imediat peste stratul de dulce de leche, intinzand ca sa acoperi. Lasa-l 30 de minute.
  2. Taie blatul in patratele mici. Inainte de a se raci, presara fiecare negresa cu un strop de Flori de sare.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Negrese dulce de leche

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Catine
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
x