Negrese dulce de leche
Publicat pe 06.11.2012 la 12:15 Actualizat pe 06.11.2012 la 12:20
Ingrediente:
1 masura lapte condensat indulcit
Blat:
2 masuri chipsuri de ciocolata sau ciocolata neagra taiata bucati (cu 60-70% cacao)
½ masura unt nesarat
¾ masura zahar brun
¾ masura zahar granulat
1 lingurita vanilie
4 oua
1 masura faina
½ lingurita sare
1 masura jumatati de alune pecan
Ganache:
1 masura chipsuri de ciocolata neagra sau ciocolata neagra taiata bucati (cu 60-70% cacao)
1 masura frisca lichida
Flori de sare
Mod de preparare:
Dulce de Leche:
Scoate eticheta de pe cutia de lapte condensat. Folosind o cheie de conserve, gaureste in doua locuri diferite capacul conservei. Pune conserva intr-o cratita mica si adauga apa (apa sa fie cu 2,5 cm mai jos decat inaltimea cutiei de lapte). Fierbe la foc mediu timp de trei ore, adaugand apa pe masura ce se evapora. Ia cratita de pe foc. Scoate cu grija conserva din cratita. Las-o sa se raceasca la temperatura camerei circa o ora. Deschide cutia. Folosind o lingura, scoate dulcele de leche intr-un bol; amesteca pana cand se omogenizeaza.
Blat:
- Incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Unge o tava , acoper-o cu hartie de pergament, apoi unge si hartia.
- Intr-o cratita, topeste untul si ciocolata la foc mic, amestecand constant. Ia de pe foc. Adauga zaharul si vanilia. Adauga ouale unul cate unul. Adauga faina si sarea; folosind o lingura de lemn, amesteca pana cand totul este bine omogenizat. Adauga alunele pecan. Pune amestecul in tava de copt. Coace in centrul cuptorului timp de 25-30 de minute. Raceste la temperatura camerei pe un gratar de sarma. Pune deasupra dulce de leche.
Ganache:
- Pune ciocolata intr-un bol ce pastreaza temperatura. Intr-o cratita mica, incalzeste frisca la foc mediu. Amesteca pana cand se omogenizeaza. Toarna imediat peste stratul de dulce de leche, intinzand ca sa acoperi. Lasa-l 30 de minute.
- Taie blatul in patratele mici. Inainte de a se raci, presara fiecare negresa cu un strop de Flori de sare.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame