Nu mai face greșeli banale în bucătărie! Modul CORECT de a găti pieptul de pui îi va da o altă savoare!
Publicat pe 09.12.2015 la 14:25 Actualizat pe 09.12.2015 la 15:54
Câteva alimente sunt atât de versatile precum puiul. Este proteina perfectă pentru adăugat în supe sau salate. Totuși, atunci când este preparat prea mult poate strica un meniu întreg
Câteva alimente sunt atât de versatile precum puiul. Este proteina perfectă pentru adăugat în supe sau salate. Totuși, atunci când este preparat prea mult poate strica un meniu întreg.
Din fericire, există o tehnică de preparare pentru pieptul de pui. Iată pașii pentru o savoare asigurată.
1. Asigurați-vă că pieptul de pui are grosimea potrivită, astfel încât să se prepare în mod egal. Folosiți un borcan sau un ciocan pentru a bate bucățile de carne.
2. Condimentați
Adăugați condimente pe ambele părți ale puiului. Puteți opta pentru clasicele sare și piper, dar puteți încerca și paprika sau pudră de curry.
3. Încinge o tigaie și adaugă ulei de măsline.
4. Adăugați puiul.
Lăsați focul la temperatură medie și adăugați puiul în tigaie. Gătește puiul timp de un minut până ce porțiunea de jos devine aurie.
5. Redu temperatură, întoarce puiul și lasă-l să se gătească.
Lasă focul mic și folosește un capac pentru a prepara încet, timp de 10 minute.
6. Lăsați la răcit.
După 10 minute, înlăturați tigaia de pe foc și mai lăsați la răcit timp de 10 minute, păstrând capacul.
Poftă bună!