Omleta Macedoine
Publicat pe 25.01.2013 la 15:57
Daca vrei sa reinventezi unul din cele mai cunoscute feluri pentru micul dejun, iti recomandam reteta urmatoare. Asa ai ocazia sa transformi omleta in desert
Ingrediente:
6 oua
50 ml rom
250 g fructe zaharisite taiate marunt
4 linguri unt
3 linguri zahar vanilat
un varf de sare
- pentru crema
3 galbenusuri
50 g zahar vanilat
1 lingur rom
Se bat ouale cu ajutorul unui mixer pentru 7-8 minute apoi se adauga fructele, sarea si romul. Se prajeste compozitia, ca o omleta normala, in 4 linguri de unt.
Se rastoarna omleta pe un platou si se ruleaza ca o clatita, apoi se pudreza cu zaharul vanilat.
Crema se face pe flacara aragazului, la bain marie, frecand zaharul cu galbenusurile si romul pana are consistenta unei budinci.
La final se toarna peste omleta rulata si se serveste calda.