Orez negru cu legume la tigaie și sos de soia – Cina ideală
Publicat pe 01.07.2020 la 11:42 Actualizat pe 31.08.2020 la 10:55
Când vrei să mănânci ceva ușor și sănătos la cină, poți pregăti rapid niște legume ce îți vor asigura aportul de minerale și vitamine necesare pentru o alimentație corespunzătoare. Mai ales că orezul negru este bogat în antioxidanți și e cunoscut drept un detoxifiant natural, având, de asemena, și o cantitate mare de Vitamina E. Iată o rețetă ce poate fi pregătită chiar și atunci când știi că nu ai mult timp la dispoziție.
Orez negru cu legume la tigaie și sos de soia
Ingrediente
-150g orez negru fiert, în 500 ml. de apă filtrată
-2 lg de ulei de floarea soarelui
-400 g mix congelat de legume sau legume proaspete
-2 fire de ceapă verde
-2 lg de suc de lămâie
-3 lg sos de soia
-sare și piper după gust
-1 cățel de usturoi
-puțină verdeață pentru decor
Mod de preparare
Se fierbe orezul negru conform ambalajului, în 500 ml de apă. Apoi, într-o tigaie încinsă cu două linguri de ulei de floarea soarelui, se călesc legumele congelate pentru 10 minute. Sosul se prepară amestecând zeama de lămâie cu sosul de soia. Când legumele s-au gătit, se adaugă orezul și sosul și se mai lasă în tigaie la foc mic pentru încă 15 minute. Ceapa verde se poate pune proaspătă, după ce ai pus mâncarea în farfurie și ești gata să o servești. Cina delicioasă e gata și sigur va fi îndrăgită de întreaga familie.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI