Painici cu masline
Publicat pe 04.10.2013 la 15:32 Actualizat pe 04.10.2013 la 15:39
Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 lingurita sare
- 25 g drojdie proaspata
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri iaurt
- 220 ml apa calda
- masline negre si verzi, taiate rondele
- 1 lingura ulei de masline
- 1 galbenus se ou pentru uns
Mod de preparare:
Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri de apa calda.
Intr-un castron se pune faina, se face o adancitura la mijloc si se pune maiaua. Se amesteca cu putina faina si se lasa cinci minute la dospit.
Dupa ce a dospit se pune sarea, uleiul de masline, iaurtul si cate putin din apa calda.
Se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza, apoi se trece la framantatul cu mana.
Aluatul se imparte in 10 sau 11 parti egale. Se fac bilute rotunde, se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa o ora la dospit.
Dupa ce au dospit se intind cu sucitorul si se pun maslinele.
Marginile se aduna ca la o boceluta si se lipesc prin presare. Se pun in tava cu marginile in jos.
Se ung cu galbenusul frecat cu o lingura de ulei de masline.
Se cresteaza in doua locuri cu un cutit zimtat.
Se mai lasa la crescut 20 de minute, apoi se baga in cuptorul incins la 180 de grade.
Cand s-au rumenit se scot si se acopera cu un servet pentru a se inmuia crusta.
Se pot servi calde si reci.