Până acum ai preparat OREZUL în mod greșit! Iată cum îi poți reduce caloriile”
Publicat pe 25.03.2015 la 15:37 Actualizat pe 25.03.2015 la 16:07
Un student din Sri Lanka a descoperit o metodă inedită de a reduce caloriile din orez prin prepararea sa și transformarea acestuia într-un aliment sănătos
Un student din Sri Lanka a descoperit o metodă inedită de a reduce caloriile din orez prin prepararea sa și transformarea acestuia într-un aliment sănătos.
Acesta ne sfătuiește ca atunci când fierbe apa, înainte de a adăuga orezul, să punem trei procente de ulei de cocos, din cantitatea de orez pe care urmează să o fierbi. Apoi, orezul trebuie imediat răcit și păstrat în frigider timp de 12 ore. Totul se rezumă la chimie.
Alimentele ce conțin amidon pot fi digerabile sau rezistente la digestie. Cele digerabile nu fac altceva decât să transforme amidonul în glucoză sau glicogen, care ulterior ajunge pe intestine și rămâne acolo în cazul în care energia nu este consumată prin activitățile zilnice.
Prin experimentul studentului, orezul, mai cu seamă amidonul din orez, a fost preparat astfel încât să fie rezistent la digestie, totul ducând la calorii mai puține. Practic, amidonul nedigerabil necesită un timp mai mare de a fi digerat și nu mai ajunge să se transforme în glucoză sau glicogen.