Pana de somn cu usturoi
Publicat pe 08.10.2013 la 12:46
Ingrediente:
- 1,5 kg somn
- 30 g morcovi
- 30 g ceapa
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 30 ml otet de mere
- 50 g ulei
- 20 g usturoi
- 1 legatura patrunjel, tocat fin
- sare
Mod de preparare:
Somnul, curatat, spalat si portionat se sareaza.
Separat, ceapa si morcovii taiati felii se fierb intr-un litru de apa, apoi se adauga piperul, dafinul si se mai fierb un sfert de ora.
Se adauga carnea de peste si se fierbe in jur de 20 de minute.
Dupa fierbere se adauga otetul si uleiul si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Pana de somn se consuma cu o parte din zeama in care a fiert si verdeata deasupra, alaturi de usturoiul pisat si amestecat cu zeama in care a fiert pestele.