Panna cotta de ananas
Publicat pe 04.01.2013 la 18:17
Ingrediente:
300 ml frisca lichida
300 ml lapte
100 ml suc de ananas
4 linguri de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 lingurite gelatina, circa 1 pachet si jumatate
4 linguri apa rece
Mod de preparare:
Pune apa rece intr-un bol, adauga gelatina si lasa de-oparte 5-10 minute.
Intr-o craticioara, incalzeste: frisca, laptele, sucul de ananas si zaharul la foc mediu. Cand zaharul este dizolvat, ia de pe foc si adauga esenta de vanilie.
Toarna mixtura fierbinte peste gelatina. Amesteca pana este dizolvata complet.
Imparte amestecul de panna cotta in doua pahare si lasa-le sa se raceasca la frigider timp de 2-3 ore.
Daca vrei sa se desfaca de pe recipient, poti scufunda paharul in apa calda timp de 10 secunde. Nu folosi apa fierbinte si nici farfurii calde, caci gelatina se va topi.
Pune panna cotta in farfurii, deasupra garniseste cu ananas taiat bucatele si serveste.