Pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umplutură

Publicat pe 06.04.2017 la 12:10 Actualizat pe 11.05.2017 la 14:28

Pregatiri pentru masa de Paste.

Îți propunem o rețetă de pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umpluturi. Rețetele au fost culese de însuși Radu Anton Roman, regretatul realizator de emisiuni culinare.

BAZA

500 g aluat de cozonac, 50 g unt pentru uns tava
Se unge tava rotundă cu unt, apoi se întinde aluatul în foaie de un deget grosime, se taie un cerc puțin mai mare decât tava. Se potrivește în tavă, iar căzăturile de aluat se alungescșnur și se lipesc ca un tiv de marginea tăvii și a foii.

UMPLUTURA cu smântână

Ingrediente: 600 ml smântână, 2 linguri făină, 200g zahăr, 5 gălbenușuri, 3 albușuri, 2 prafuri de sare, un pahar stafide, scorțișoară, nucșoară, zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahăr și sare,iar albușurile se bat spumă.Peste ele se adaugă smântână, făină, zahăr vanilat, coajă de lămâie. Toată compoziția se toarnă în tavă, peste aluat, până sub margine. Se presară stafidele și se dă la cuptor, la foc mediu, până se coace aluatul.

UMPLUTURA din brânză de vaci

Ingrediente: 500 g brânzăde vaci, un pahar cu zahăr, două linguri făină, două prafuri de sare, două linguri stafide, 3 ouă pentru compoziție, un ou pentru uns, două linguri unt, un pahar cu lapte, nucșoară, scorțișoară, zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare:
Se freacă împreună brânza, untul, și zahărul. După ce s-au omogenizat, se adaugă cele trei ouă, pe rând, sarea, făina și laptele. La final, se pun nucșoara, scorțișoara, zahărul vanilat, coaja de lămâie. Compoziția se toarnă în forma rotundă, apoi se potrivesc marginile aluatului, se unge totul cu un ou, apoi se dă la cuptor.

UMPLUTURA din brânză ”zburată”

Ingrediente: 5 litri de lapte, 3 linguri unt, 4 albușuri, un pahar zahăr, 100 g nuci pisate, două linguri făină, mirodenii (nucșoară, scorțișoară), miroase (esență de vanilie), lămâie rasă, un praf de sare.

Mod de preparare: Brânza ”zburată” se prepară din laptele pus la la fiert în care se adaugă puţin oţet la primul clocot. Brânza rezultată se pune la scurs cam o oră, între două tocătoare din lemn. Apoi se folosește pentru umplutură. Se bat albușurile spumă, iar untul se freacă cu cremă și se pune peste brânza dulce, împreună cu zahărul, mirodeniile, miroasele, făina și albușurile spumă. Umplutura se toarnă în forma rotundă, se prepară nuci, apoi se dă la cuptor.

În articolul Pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umplutură:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 17 august 2025. Capricornii iau decizii asumate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 august 2025. Capricornii iau decizii asumate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Locul din România care îi atrage pe turiştii străini. Maximilian a mers peste 1.400 de km pentru asta
observatornews.ro
Locul din România care îi atrage pe turiştii străini. Maximilian a mers peste 1.400 de km pentru asta
Jador a filmat clip pentru noua lui piesă alături de ispitele Oana Monea și Sorin Encică. Ce roluri au avut cei doi și ce au spus
a1.ro
Jador a filmat clip pentru noua lui piesă alături de ispitele Oana Monea și Sorin Encică. Ce roluri au avut cei doi și ce au spus
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
HelloTaste.ro
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Cum să previi creșterea părului sub piele. Ce arată dermatologii
Catine
Cum să previi creșterea părului sub piele. Ce arată dermatologii
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
useit.ro
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
“Mi-e ruşine să spun” Ce a putut dezvălui Ion Ţiriac despre pensia uriaşă pe care o primeşte de la statul român
as.ro
“Mi-e ruşine să spun” Ce a putut dezvălui Ion Ţiriac despre pensia uriaşă pe care o primeşte de la statul român
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
MediCOOL
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
Ce au făcut Alina Eremia și logodnicul ei, Edi Barbu, înainte de nuntă! Cum i-au surprins paparazzii
Spynews
Ce au făcut Alina Eremia și logodnicul ei, Edi Barbu, înainte de nuntă! Cum i-au surprins paparazzii
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
DeParinti
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
De ce ai dureri de cap când călătorești. Care sunt factorii care pot provoca aceste simptome
MediCOOL
De ce ai dureri de cap când călătorești. Care sunt factorii care pot provoca aceste simptome
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
HelloTaste
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
close
x