Pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umplutură

Publicat pe 06.04.2017 la 12:10 Actualizat pe 11.05.2017 la 14:28

Pregatiri pentru masa de Paste.

Îți propunem o rețetă de pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umpluturi. Rețetele au fost culese de însuși Radu Anton Roman, regretatul realizator de emisiuni culinare.

BAZA

500 g aluat de cozonac, 50 g unt pentru uns tava
Se unge tava rotundă cu unt, apoi se întinde aluatul în foaie de un deget grosime, se taie un cerc puțin mai mare decât tava. Se potrivește în tavă, iar căzăturile de aluat se alungescșnur și se lipesc ca un tiv de marginea tăvii și a foii.

UMPLUTURA cu smântână

Ingrediente: 600 ml smântână, 2 linguri făină, 200g zahăr, 5 gălbenușuri, 3 albușuri, 2 prafuri de sare, un pahar stafide, scorțișoară, nucșoară, zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahăr și sare,iar albușurile se bat spumă.Peste ele se adaugă smântână, făină, zahăr vanilat, coajă de lămâie. Toată compoziția se toarnă în tavă, peste aluat, până sub margine. Se presară stafidele și se dă la cuptor, la foc mediu, până se coace aluatul.

UMPLUTURA din brânză de vaci

Ingrediente: 500 g brânzăde vaci, un pahar cu zahăr, două linguri făină, două prafuri de sare, două linguri stafide, 3 ouă pentru compoziție, un ou pentru uns, două linguri unt, un pahar cu lapte, nucșoară, scorțișoară, zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare:
Se freacă împreună brânza, untul, și zahărul. După ce s-au omogenizat, se adaugă cele trei ouă, pe rând, sarea, făina și laptele. La final, se pun nucșoara, scorțișoara, zahărul vanilat, coaja de lămâie. Compoziția se toarnă în forma rotundă, apoi se potrivesc marginile aluatului, se unge totul cu un ou, apoi se dă la cuptor.

UMPLUTURA din brânză ”zburată”

Ingrediente: 5 litri de lapte, 3 linguri unt, 4 albușuri, un pahar zahăr, 100 g nuci pisate, două linguri făină, mirodenii (nucșoară, scorțișoară), miroase (esență de vanilie), lămâie rasă, un praf de sare.

Mod de preparare: Brânza ”zburată” se prepară din laptele pus la la fiert în care se adaugă puţin oţet la primul clocot. Brânza rezultată se pune la scurs cam o oră, între două tocătoare din lemn. Apoi se folosește pentru umplutură. Se bat albușurile spumă, iar untul se freacă cu cremă și se pune peste brânza dulce, împreună cu zahărul, mirodeniile, miroasele, făina și albușurile spumă. Umplutura se toarnă în forma rotundă, se prepară nuci, apoi se dă la cuptor.

În articolul

Pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umplutură

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x