Pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umplutură

Publicat pe 06.04.2017 la 12:10 Actualizat pe 11.05.2017 la 14:28

Pregatiri pentru masa de Paste.

Îți propunem o rețetă de pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umpluturi. Rețetele au fost culese de însuși Radu Anton Roman, regretatul realizator de emisiuni culinare.

BAZA

500 g aluat de cozonac, 50 g unt pentru uns tava
Se unge tava rotundă cu unt, apoi se întinde aluatul în foaie de un deget grosime, se taie un cerc puțin mai mare decât tava. Se potrivește în tavă, iar căzăturile de aluat se alungescșnur și se lipesc ca un tiv de marginea tăvii și a foii.

UMPLUTURA cu smântână

Ingrediente: 600 ml smântână, 2 linguri făină, 200g zahăr, 5 gălbenușuri, 3 albușuri, 2 prafuri de sare, un pahar stafide, scorțișoară, nucșoară, zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahăr și sare,iar albușurile se bat spumă.Peste ele se adaugă smântână, făină, zahăr vanilat, coajă de lămâie. Toată compoziția se toarnă în tavă, peste aluat, până sub margine. Se presară stafidele și se dă la cuptor, la foc mediu, până se coace aluatul.

UMPLUTURA din brânză de vaci

Ingrediente: 500 g brânzăde vaci, un pahar cu zahăr, două linguri făină, două prafuri de sare, două linguri stafide, 3 ouă pentru compoziție, un ou pentru uns, două linguri unt, un pahar cu lapte, nucșoară, scorțișoară, zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare:
Se freacă împreună brânza, untul, și zahărul. După ce s-au omogenizat, se adaugă cele trei ouă, pe rând, sarea, făina și laptele. La final, se pun nucșoara, scorțișoara, zahărul vanilat, coaja de lămâie. Compoziția se toarnă în forma rotundă, apoi se potrivesc marginile aluatului, se unge totul cu un ou, apoi se dă la cuptor.

UMPLUTURA din brânză ”zburată”

Ingrediente: 5 litri de lapte, 3 linguri unt, 4 albușuri, un pahar zahăr, 100 g nuci pisate, două linguri făină, mirodenii (nucșoară, scorțișoară), miroase (esență de vanilie), lămâie rasă, un praf de sare.

Mod de preparare: Brânza ”zburată” se prepară din laptele pus la la fiert în care se adaugă puţin oţet la primul clocot. Brânza rezultată se pune la scurs cam o oră, între două tocătoare din lemn. Apoi se folosește pentru umplutură. Se bat albușurile spumă, iar untul se freacă cu cremă și se pune peste brânza dulce, împreună cu zahărul, mirodeniile, miroasele, făina și albușurile spumă. Umplutura se toarnă în forma rotundă, se prepară nuci, apoi se dă la cuptor.

În articolul Pască din aluat de cozonac și trei tipuri de umplutură:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 14 mai 2025. Gemenii nu au restricții. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 14 mai 2025. Gemenii nu au restricții. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Şi-a comandat verighetele de pe internet, iar cu 3 zile înainte de nuntă a aflat că a fost păcălită. "521 de euro"
observatornews.ro
Şi-a comandat verighetele de pe internet, iar cu 3 zile înainte de nuntă a aflat că a fost păcălită. "521 de euro"
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
a1.ro
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
HelloTaste.ro
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Catine
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
as.ro
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
MediCOOL
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
Spynews
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
DeParinti
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
MediCOOL
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
HelloTaste
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
close
x