Pasii care trebuie urmati in pregatirea dovleacului
Publicat pe 16.06.2011 la 18:14 Actualizat pe 16.06.2011 la 18:15
In cazul anumitor legume sau fructe, cateva notiuni legate de curatarea si pregatirea lor pot face diferenta atat ca timp necesar, cat si ca gust sau aspectul mancarii. Afla care sunt etapele curatarii unui dovleac de la Good Food Romania!
1. Se tine dovleacul ferm pe un tocator (in cazul celor mari, o carpa umeda asezata dedesubt il poate impiedica sa alunece). Folosind un cutit ascutit, se inlatura ambele capete. Se taie in jumatate prin mijloc.
2. In functie de forma dovleacului, fie se sprijina pe o parte cu ajutorul mainii, fie se asaza pe tocator. Se foloseste un curatator de legume sau un cutit ascutit pentru a curata coaja.
3. Se taie dovleacul pe jumatate sau in sferturi, apoi se scobeste mijlocul cu o lingura. Dovleacul este acum gata pentru a fi feliat, taiat cubulete sau tocat.
Citeste si Good Food Romania!