Piept de pui cu sos de caise
Publicat pe 02.12.2013 la 17:10
Ingrediente:
- 700 g piept de pui dezosat
- 10 caise foarte coapte sau caise confiate
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 linguri de miere
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 lingurițe muștar dulce
- 100 g fulgi de migdale
- sare
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală, se curăță de pielițe, se taie fâșii și se sărează.
Se mixează caisele (dacă sunt confiate se lasă la rehidratat), pasta de tomate, mierea, zeama de lămâie și muștarul.
Fiecare bucată de piept de pui se unge pe ambele părți cu acest sos, apoi se pun într-o tavă termorezistentă.
Se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor, la foc mediu 40 de minute. După acest timp, se scoate folia, se presară fulgi de migdale și se mai lasă la cuptor 10 minute.
Se poate servi cu orice garnitură și salată.