Piept de pui cu sos de muștar
Publicat pe 09.01.2014 la 17:42 Actualizat pe 09.01.2014 la 17:57
Ingrediente:
6 bucăți de piept de pui
400 g de ciuperci
8 linguri de ulei de măsline
1½ lingură de boabe de muștar
4 căţei de usturoi
250 g de smântănă de 20% grăsime
3 rămurele de verdeaţă proaspătă
15 g sare ardei iute şi piper după gust.
Mod de preparare:
1. Bateţi cu ciocănaşul bucăţile de piept de pui şi frecaţi-le cu sare, piper măcinat şi usturoi zdrobit. Lăsaţi puţină
sare pentru sos.
2. Rumeniţi în ulei de măsline bucăţile de piept de pui pe o parte timp de 15-20
minute în modul «PRĂJIRE», la aparatul Multicooker. Gătiţi fără capac.
3. După evaporarea completă a lichidului întoarceţi bucăţile de piept de pui.
4. Ciupercile se taie în patru bucăţi şi se adaugă la pieptul de pui.
5. Preparaţi în acelaşi mod încă 10 minute.
6. Amestecaţi muştarul cu smântâna, adăugaţi ardei iuți, sare.
7. După semnalul sonor adăugaţi la pieptul de pui sosul de muştar şi preparaţi mai
departe cu capacul închis în modul «TOCANĂ» la aparatul Multicooker, 40 minute.
8. Puneți bucăţile fierbinţi de piept de pui pe platouri.
9. Amestecaţi sosul de muştar cu ciupercile în vasul de gătit.
10. Turnaţi sosul deasupra bucăţilor de piept de pui şi serviţi la masă.
PRĂJIRE
25 - 30 min
TOCANĂ 40 min