Piept de pui extrem de fraged. Află metoda de preparare care funcționează de fiecare dată!
Publicat pe 02.04.2014 la 09:24 Actualizat pe 02.04.2014 la 09:31
În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper.
În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper. Puiul astfel gătit poate fi servit ca atare, adăugat în supă cu tăiței, în plăcinte sau salate.
Ai nevoie de:
- piept de pui de grosimea de 2 centimetri maxim (folosește ciocanul de șnițele pentru a-l subția)
- sare
- piper
- 1-2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Sărează și pipereazăpieptul de pui pe ambele părți.
2. Încălzește o tigaie, la foc mediu.
3. Adaugă suficient ulei de măsline în tigaie pentru a acoperi suprafața tigăii și lasă-l să se încingă.
4. Pune pieptul de pui în tigaie, într-un singur strat. Gătește-l pentru un minut, apoi întoarce-l pe partea cealaltă.
5. Acoperă tigaia cu un capac și redu focul la minimum.
6. Lasă puiul să se gatească timp de 10 minute. Nu lua capacul de pe tigaie. Deloc.
7. Oprește focul și mai ține tigaia acoperită timp de 10 minute. Din nou, este important să nu ridici deloc capacul.
8. După ce au trecut cele 10 minute, ia capacul și verfică dacă puiul este gătit.
Secretul este să nu ridici deloc capacul de pe tigaie pentru cele 20 de minute cât carnea se gatește