Piept de pui extrem de fraged. Află metoda de preparare care funcționează de fiecare dată!

Publicat pe 02.04.2014 la 09:24 Actualizat pe 02.04.2014 la 09:31

În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper.

În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper. Puiul astfel gătit poate fi servit ca atare, adăugat în supă cu tăiței, în plăcinte sau salate.

Ai nevoie de:

- piept de pui de grosimea de 2 centimetri maxim (folosește ciocanul de șnițele pentru a-l subția)

- sare

- piper

- 1-2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Sărează și pipereazăpieptul de pui pe ambele părți.

2. Încălzește o tigaie, la foc mediu.

3. Adaugă suficient ulei de măsline în tigaie pentru a acoperi suprafața tigăii și lasă-l să se încingă.

4. Pune pieptul de pui în tigaie, într-un singur strat. Gătește-l pentru un minut, apoi întoarce-l pe partea cealaltă.

5. Acoperă tigaia cu un capac și redu focul la minimum.

6. Lasă puiul să se gatească timp de 10 minute. Nu lua capacul de pe tigaie. Deloc.

7. Oprește focul și mai ține tigaia acoperită timp de 10 minute. Din nou, este important să nu ridici deloc capacul.

8. După ce au trecut cele 10 minute, ia capacul și verfică dacă puiul este gătit.

Secretul este să nu ridici deloc capacul de pe tigaie pentru cele 20 de minute cât carnea se gatește

În articolul

Piept de pui extrem de fraged. Află metoda de preparare care funcționează de fiecare dată!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 martie 2025. Peștii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 31 martie
a1.ro
Oana Radu, taxată dur pentru kilogramele în plus. Cum a apărut la Sala Palatului alături de Dorian Popa
HelloTaste.ro
Baba ganoush, salata de vinete orientală pe care o vei adora
Catine
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din martie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
as.ro
„Regină!” Fiica lui Ion Ţiriac şi-a luat prin surprindere fanii cu ultima apariţie. Ioana a ajuns de nerecunoscut
MediCOOL
Visele neplăcute și coșmarurile se pot asocia cu un risc ridicat de demență. Cercetătorii au evaluat modificările care se produc pe durata somnului
Spynews
Larisa Iordache, imagini emoționante cu fetița ei și a lui Cristian Chiriță! Fosta gimnastă își duce acasă micuța / FOTO 
DeParinti
Piure de cartofi cu somon la abur. O masă echilibrată pentru cei mici
MediCOOL
Acizii grași Omega-3 din uleiul de pește pot inversa rezistența la insulină. Un studiu a analizat efectele acestui aliment
HelloTaste
Fritule, gogoșile pe care trebuie să le încerci când ajungi în Croația
x