Piept de pui extrem de fraged. Află metoda de preparare care funcționează de fiecare dată!

Publicat pe 02.04.2014 la 09:24 Actualizat pe 02.04.2014 la 09:31

În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper.

În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper. Puiul astfel gătit poate fi servit ca atare, adăugat în supă cu tăiței, în plăcinte sau salate.

Ai nevoie de:

- piept de pui de grosimea de 2 centimetri maxim (folosește ciocanul de șnițele pentru a-l subția)

- sare

- piper

- 1-2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Sărează și pipereazăpieptul de pui pe ambele părți.

2. Încălzește o tigaie, la foc mediu.

3. Adaugă suficient ulei de măsline în tigaie pentru a acoperi suprafața tigăii și lasă-l să se încingă.

4. Pune pieptul de pui în tigaie, într-un singur strat. Gătește-l pentru un minut, apoi întoarce-l pe partea cealaltă.

5. Acoperă tigaia cu un capac și redu focul la minimum.

6. Lasă puiul să se gatească timp de 10 minute. Nu lua capacul de pe tigaie. Deloc.

7. Oprește focul și mai ține tigaia acoperită timp de 10 minute. Din nou, este important să nu ridici deloc capacul.

8. După ce au trecut cele 10 minute, ia capacul și verfică dacă puiul este gătit.

Secretul este să nu ridici deloc capacul de pe tigaie pentru cele 20 de minute cât carnea se gatește

În articolul

Piept de pui extrem de fraged. Află metoda de preparare care funcționează de fiecare dată!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 aprilie 2025. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXCLUSIV. Victimele atacului cu acid sulfuric din Călărași, primele declaraţii: "Ne-am tăvălit pe asfalt"
a1.ro
Cine este și cum arată soțul Alinei Chivulescu. Dan Chișu este guest star în Iubire cu parfum de lavandă
HelloTaste.ro
Covrigi cu susan. Delicii pentru micul dejun
Catine
Jennifer Lopez vine la București. Artista va concerta în România vara aceasta
useit.ro
Nintendo a dezvăluit data de lansare pentru consola Switch 2. Ce preț va avea
as.ro
„Cea mai bună zi”. Fiul lui Ion Ţiriac, fotografie rară alături de iubita lui. Copleşiţi de emoţie împreună
MediCOOL
Alimente care mențin sănătatea pielii. Ce poți face pentru a preveni semnele îmbătrânirii după 40 de ani
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Tratamentul cu botox. Cum se realizează această procedură estetică
HelloTaste
Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate
close
x