Piept de pui extrem de fraged. Află metoda de preparare care funcționează de fiecare dată!

Publicat pe 02.04.2014 la 09:24 Actualizat pe 02.04.2014 la 09:31

În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper.

În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper. Puiul astfel gătit poate fi servit ca atare, adăugat în supă cu tăiței, în plăcinte sau salate.

Ai nevoie de:

- piept de pui de grosimea de 2 centimetri maxim (folosește ciocanul de șnițele pentru a-l subția)

- sare

- piper

- 1-2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Sărează și pipereazăpieptul de pui pe ambele părți.

2. Încălzește o tigaie, la foc mediu.

3. Adaugă suficient ulei de măsline în tigaie pentru a acoperi suprafața tigăii și lasă-l să se încingă.

4. Pune pieptul de pui în tigaie, într-un singur strat. Gătește-l pentru un minut, apoi întoarce-l pe partea cealaltă.

5. Acoperă tigaia cu un capac și redu focul la minimum.

6. Lasă puiul să se gatească timp de 10 minute. Nu lua capacul de pe tigaie. Deloc.

7. Oprește focul și mai ține tigaia acoperită timp de 10 minute. Din nou, este important să nu ridici deloc capacul.

8. După ce au trecut cele 10 minute, ia capacul și verfică dacă puiul este gătit.

Secretul este să nu ridici deloc capacul de pe tigaie pentru cele 20 de minute cât carnea se gatește

În articolul

Piept de pui extrem de fraged. Află metoda de preparare care funcționează de fiecare dată!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bentley decapotabil, strivit pe asfalt în centrul Ploieştiului. Bolidul a lovit un SUV parcat, apoi s-a răsturnat pe plafon
a1.ro
Iubit de unii, controversat pentru alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
as.ro
“Nu am ce să fac cu un milion de euro!” Afacerea uriașă refuzată de Ion Țiriac, pentru a investi în România
MediCOOL
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
x