Piftie

Publicat pe 12.12.2013 la 13:35 Actualizat pe 12.12.2013 la 13:39

Piftie

Ingrediente:
•500 g picior de porc
•500 g carne de vită cu os
•pulpă de curcan
•2 cepe (cca 100 g fiecare)
•2 morcovi (cca 100 g fiecare)
•2 rădăcini de păstârnac (cca 100 g fiecare)
•10 boabe de piper negru
•15 g sare
•3 foi de dafin
•apă până la nivelul MAX.

Pentru decor şi servire la masă:
•3 căţei de usturoi
•30 g muştar Dijon
•50 g hrean
•5 rămurele de pătrunjel

Mod de preparare:
1.Puneţi piciorul de porc şi carnea de vită cu os în vasul de gătit sub presiune.
2.Adăugaţi ceapă, morcovii, rădăcinile de păstarnac curăţate în prealabil, sarea, boabele de piper negru, foile de dafin. Turnaţi apă.
3.Preparaţi în modul LA ALEGERE, temperatura: 101ºC, timpul de preparare: 2 ore şi 30 de minute, nivelul de presiune: 3.
4.După semnalul sonor reduceţi cu grijă presiunea. Mai întâi setaţi nivelul 1, apoi treptat schimbaţi în poziţia zero, nu admiteţi stropirea cu supă de carne prin supapa. După ce compoziţia se va răci puţin, presiunea va scădea în mod automat.
5.Scoateţi ceapa din supă de carne, puneţi carnea fiartă, morcovii şi păstarnacul în boluri ceramice.
6.Separaţi carnea de os. Tăiaţi carnea mărunt şi amestecaţi.
7.Tocaţi mărunt usturoiul şi amestecaţi cu carnea.
8.Decoraţi platourile cu morcovii şi păstarnacul (tăiaţi rondele) şi frunze de pătrunjel.
9.Aranjaţi carnea tăiată în strat uniform pe platouri.
10.Îndepărtaţi pelicula de grăsime de pe suprafaţa supei de carne şi strecuraţi lichidul.
11.Turnaţi lichidul în platourile cu carne. Lăsaţi să se răcească în frigider.
12.Dacă pe suprafaţa rămân pelicule de grăsime, desprindeţi-le atent cu cuţitul.
13.Răsturnaţi compoziţia unui platou pe o farfurie plată.
14.Adăugaţi zacusca de hrean sau muştar şi decoraţi cu rămurele de verdeaţă proaspătă şi serviţi la masă.

Toate aceste reţete se prepară cu Multicookerul Oursson MP5015PSD.

Cu Multicookerul Oursson dotat cu 45 de programe automate de gătit, sita de aburi pe 2 niveluri şi posibilitatea de modicare a presiunii, poţi prepara diverse feluri de mâncare. Aparatul are protecţie cu 13 niveluri de siguranţă, design original, display LCD iluminat, semnale acustice la finalul programului, acoperire unică antiaderenta DYKING dezvoltată în Japonia special pentru gătit sub presiune, capac detaşabil, comenzi în limba romană.

Disponibil la www.oursson.ro sau tel. 0800 080 200, 0731 164 000/ 0752 189 186 .

În articolul

Piftie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
a1.ro
Ce regulă strictă i-a impus Victor Slav fiicei sale și a Biancăi Drăgușanu: „Mă manipulează. Încerc să îi explic”
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți cu posibilități reduse vor primi câte 500 de lei
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x