Piftie

Publicat pe 12.12.2013 la 13:35 Actualizat pe 12.12.2013 la 13:39

Piftie

Ingrediente:
•500 g picior de porc
•500 g carne de vită cu os
•pulpă de curcan
•2 cepe (cca 100 g fiecare)
•2 morcovi (cca 100 g fiecare)
•2 rădăcini de păstârnac (cca 100 g fiecare)
•10 boabe de piper negru
•15 g sare
•3 foi de dafin
•apă până la nivelul MAX.

Pentru decor şi servire la masă:
•3 căţei de usturoi
•30 g muştar Dijon
•50 g hrean
•5 rămurele de pătrunjel

Mod de preparare:
1.Puneţi piciorul de porc şi carnea de vită cu os în vasul de gătit sub presiune.
2.Adăugaţi ceapă, morcovii, rădăcinile de păstarnac curăţate în prealabil, sarea, boabele de piper negru, foile de dafin. Turnaţi apă.
3.Preparaţi în modul LA ALEGERE, temperatura: 101ºC, timpul de preparare: 2 ore şi 30 de minute, nivelul de presiune: 3.
4.După semnalul sonor reduceţi cu grijă presiunea. Mai întâi setaţi nivelul 1, apoi treptat schimbaţi în poziţia zero, nu admiteţi stropirea cu supă de carne prin supapa. După ce compoziţia se va răci puţin, presiunea va scădea în mod automat.
5.Scoateţi ceapa din supă de carne, puneţi carnea fiartă, morcovii şi păstarnacul în boluri ceramice.
6.Separaţi carnea de os. Tăiaţi carnea mărunt şi amestecaţi.
7.Tocaţi mărunt usturoiul şi amestecaţi cu carnea.
8.Decoraţi platourile cu morcovii şi păstarnacul (tăiaţi rondele) şi frunze de pătrunjel.
9.Aranjaţi carnea tăiată în strat uniform pe platouri.
10.Îndepărtaţi pelicula de grăsime de pe suprafaţa supei de carne şi strecuraţi lichidul.
11.Turnaţi lichidul în platourile cu carne. Lăsaţi să se răcească în frigider.
12.Dacă pe suprafaţa rămân pelicule de grăsime, desprindeţi-le atent cu cuţitul.
13.Răsturnaţi compoziţia unui platou pe o farfurie plată.
14.Adăugaţi zacusca de hrean sau muştar şi decoraţi cu rămurele de verdeaţă proaspătă şi serviţi la masă.

Toate aceste reţete se prepară cu Multicookerul Oursson MP5015PSD.

Cu Multicookerul Oursson dotat cu 45 de programe automate de gătit, sita de aburi pe 2 niveluri şi posibilitatea de modicare a presiunii, poţi prepara diverse feluri de mâncare. Aparatul are protecţie cu 13 niveluri de siguranţă, design original, display LCD iluminat, semnale acustice la finalul programului, acoperire unică antiaderenta DYKING dezvoltată în Japonia special pentru gătit sub presiune, capac detaşabil, comenzi în limba romană.

Disponibil la www.oursson.ro sau tel. 0800 080 200, 0731 164 000/ 0752 189 186 .

În articolul

Piftie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 3 februarie - 3 martie 2025. Ultima lună de iarnă începe cu temperaturi în scădere, lapoviță și ninsori la munte
a1.ro
Iubit de unii, controversat de alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Ceasul Apocalipsei se apropie de catastrofa globală. Câte secunde ne despart de miezul nopții
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Ceaiuri pentru stimularea metabolismului. Cum pot sprijini procesul de slăbire
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
x