Placinta de paste
Publicat pe 04.07.2013 la 11:57 Actualizat pe 04.07.2013 la 11:59
Este un fel de lasagna insa mult mai usor de preparat.
Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline
450 g carne de curcan tocata
3 catei de usturoi pisati
putin ardei iute
1 cana de rosii intregi fara pielita, zdrobite
450 grame paste rigatoni
1 cana de parmezan proaspat
2 cani mozzarella rasa
Mod de preparare:
Preincalzetse cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intr-o tigaie larga pune uleiul. Adauga carnea de curcan si gateste-o timp de cinci minute, amestecand.
Apoi pune usturoiul, ardeiul iute, sare si piper. Soteaza inca un minut.
Adauga rosiile zdrobite si tine la foc mediu timp de 20 de minute.
Intre timp, fierbe rigatoni al dente. Scurge si clateste cu apa rece.
Presara pastele cu parmezan.
Unge o cratita inalta cu ulei. Apoi pune pastele „in picioare”.
Toarna carnea cu rosii peste paste - in fiecare rigatoni trebuie sa intre compozitie.
Baga la cuptor 15 minute. Pune pe deasupra branza mozzarella si mai coace inca 15 minute sau pana cand branza incepe sa capete culoare si sa faca bule.
Las-o sa se raceasca 15 minute inante de a o servi.
Poti presara cu busuioc proaspat.