Porridge cu vanilie și mere – Un răsfăț pentru micul dejun
Publicat pe 26.03.2021 la 08:34 Actualizat pe 30.03.2021 la 15:10
Dacă cerealele cu lapte sau cu iaurt și fructe nu te mai încântă ca altă dată dimineața, la micul dejun, poți încerca o altă variantă care să aducă organismului tău aceleași beneficii. Porridge-ul se face cu ovăz, iar despre această cereală știm că este foarte bogată în fibre.
Porridge cu vanilie și mere
Ingrediente
-100 g fulgi de ovăz
-200 ml lapte de orez cu vanilie
-1 măr
-2 lg fulgi de migdale
-1 lgt semințe de dovleac
-1/2 lg scorțișoară
-1 lg sirop de arțar sau alt îndulcitor
Mod de preparare
Într-un vas se adaugă ovăzul împreună cu laptele și se fierb pentru 5-6 minute la foc mic. După fierbere, lăsați compoziția la răcit cel puțin 10 minute înainte de a servi. Până se răcește porridge-ul, puteți trage la tigaie mărul tăiat cubulețe. Se servește cu merele caramelizate, scorțișoară, fulgii de migdale, semințele de dovleac și siropul de agave. Nu doar că e gata în 15 minute, cât îți bei cafeaua dimineața, dar e și delicious și îți oferă un boost de energie, necesar pentru a-ți începe ziua.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI