Prajitura alba
Publicat pe 18.09.2013 la 17:48 Actualizat pe 18.09.2013 la 18:03
Ingrediente:
Aluatul
- 300 g faina alba
- 100 g unt
- 2 linguri zahar pudra
- 1 ou
- 1 lingurita bicarbonat de amoniu
- cateva linguri de lapte dulce
Crema
- 2 pahare lapte
- 2 linguri faina
- 250 g unt
- 250 g zahar pudra
- zahar vanilat
- vanilie macinata marunt
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Ingredientele pentru aluat se framanta si se amesteca bine.
Din compozitia rezultata se intind trei foi care se coc intr-o tava tapetata.
Cand foile capata o culoare alb-galbuie, se scot si se lasa la racit.
Crema
Se pun cele doua linguri de faina si se amesteca cu un pahar de lapte rece.
Celalalt pahar se pune intr-o craticioara si seda in clocot.
Peste laptele fierbinte se adauga amestecul de lapte rece si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecandu-se cu o lingura de lemn.
Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe foc amestecandu-se mereu pana la racire.
In crema se incorporeaza untul frecat cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
Foile se alterneaza cu straturi de crema.
Peste ultima foaie se poate pune doar zahar vanilat.
Prajitura se da la frigider doua ore.