Prăjitură cu cremă de portocale
Publicat pe 14.11.2013 la 15:49
Ingrediente:
Blatul
- 2 ¼ pahare făină
- 2 ouă
- 1 ½ pahar de zahăr pudră
- 1/3 pahar de ulei
- zeama și coaja rasă de la o portocală
- puțin lapte
- sare
- praf de copt
Crema
- 3 pahare frișcă
- 1 pahar de zahăr
- zeama și coaja rasă de la o portocală
- apă
- 2 linguri de făină
Mod de preparare:
Gălbenușurile se freacă spumă cu zahărul și coaja de portocală.
Se adaugă treptat uleiul, apoi zeama de portocală pusă într-un pahar care se completează cu lapte până sus, alternând cu făina în care se pune praful de copt.
Se amestecă bine cu mixerul, apoin se pun încet albușurile bătute spumă cu restul de zahăr.
Se coc două foi în tava de aragaz unsă și tapetată cu făină, la foc moderat timp de 25 de minute.
Când s-au răcit, se umplu cu cremă rece.
Crema
Se pune zeama de portocală într-un pahar care se completează cu zeamă de lămâie și apă. Se amestecă făina cu zahărul într-o crăticioară, se toarnă apoi sucul și se fierbe la foc mic până se îngroașă.
Când s-a răcit, se amestecă ușor cu frișca și cu coaja de portocală, apoi se pune între cele două foi.