Prajitura cu struguri
Publicat pe 11.10.2013 la 11:33 Actualizat pe 11.10.2013 la 11:47
Ingrediente:
- 100 g branza de vaci
- 3 linguri faina
- 1 galbenus
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g smantana
- 100 g frisca
- 3 linguri sirop de artar
- 3 galbenusuri
- 1 lingura amidon
- 600 g struguri albi si negri
- 2 linguri samburi de pin
- 2 linguri alune maruntite
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Compozitia pentru aluat se framanta bine si se intinde intr-o tava rotunda, intinzandu-se la margini cinci centimetri in sus.
Tava se unge cu untura.
Se amesteca smantana, frisca, siropl, galbenusurile, amidonul.
Crema se intinde pe aluat.
Boabele spalate si taiate jumatati se scobesc de samburi. Se pun pe aluat impreuna cu samburii de pin si nucile.
Se pune tava in cuptor si se lasa 20 de minute.
Se coace, se lasa putin la racit si se presara cu zahar pudra.