Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Publicat pe 13.11.2012 la 18:08 Actualizat pe 13.11.2012 la 18:11

Prajitura cu mere si caramel

Merele sunt ideale pentru prajitura rasturnata. Se caramelizeaza atat de frumos, iar sucul lor amestecat cu siropul de zahar, se transforma intr-o glazura stralucitoare.

Ingrediente:
3 mere decojite, fara cotoare, taiate in 8 felii
2 linguri de apa
1 lingura suc de lamaie
1 cana de zahar
¼ masura unt nesarat

Prajitura:
¼ masura unt nesarat la temperatura camerei
½ masura zahar
½ masura zahar brun sau zahar demerara
4 oua la temperatura camerei
1/3 masura frisca
1 lingurita esenta de vanilie
1 ¼ masura faina
1 lingurita praf de copt
½ lingurita scortisoara
¼ lingurita sare

1. Preincalzeste cuptorul la 177 grade Celsius. Unge o forma rotunda de tort si pune in ea hartie de pergament.

2. Pentru stratul de caramel, aranjeaza merele pe fundul formei.

Pune apa si sucul de lamaie intr-o craticioara, apoi zaharul si untul. Las-o pe foc sa fiarba, pana capata culoarea caramelului, 4-6 minute; amesteca din cand in cand si umezeste marginile vasului cu apa. Ia vasul de pe foc si pune caramelul peste mere. Lasa-le de-oparte pana e gata prajitura.

3. Bate untul cu zaharul. Separa ouale si adauga cele patru galbenusuri, frisca si vanilia.

4. Intr-un bol separat, cerne faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Apoi adauga-le in compozitia cu unt.

5. In alt bol, bate albusurile spuma si adauga-le in amestec. Pune amestecul peste mere si intinde.

6. Baga la cuptor 45 de minute. Lasa la racit 30 de minute. Cu un cutit desprinde marginile, apoi pune un platou peste cratita si intoarce prajitura.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x