Prânz rapid în doi
Publicat pe 25.01.2014 la 10:49 Actualizat pe 25.01.2014 la 11:02
După o trezire târzie de weekend, o propunere gustoasă de prânz rapid este omleta țărănească. Chiar dacă poate părea un pic cam grea slăninuța țărănească afumată, este ideală pentru frigul de afară. Iar gustul legumelor proaspete a compensat din greutatea acesteia
După o trezire târzie de weekend, o propunere gustoasă de prânz rapid este omleta țărănească. Chiar dacă poate părea un pic cam grea slăninuța țărănească afumată, este ideală pentru frigul de afară. Iar gustul legumelor proaspete a compensat din greutatea acesteia.
Prima omletă este o combinație de ciuperci proaspete, tăiate feliuțe cu câteva bucățele de slăninuță afumată și roșii, care se călesc puțin în tigaie până ce sunt moi.
Peste acest amestec se adaugă două ouă bătute cu un praf de sare, la care se adaugă bucățele de cașcaval, și să lasă circa două minute, după care se întoarce pe cealaltă parte.
Se mai așează câteva feliuțe de cașcaval pe deasupra și se mai lasă încă 2-3 minute, după care este gata.
La fel se procedează și la omleta cu dovlecel. Se călesc dovleceii, până devin puțin crocanți, cu roșiile și șunculița.
Se adaugă ouăle cu cașcaval.
Se servesc cu pâine prăjită, stropită cu ulei de măsline. Așa pâinea capătă o savoare mai specială decât cea făcută în prăjitor, dar și câteva calorii în plus. Feliile de pâine se așează în tava de cuptor, pe care se așează hârtie de copt, și se stropește cu puțin ulei de măsline. Se întoarce pe ambele părți, iar după nici cinci minute este gata.