Preparate usoare pentru zile de canicula (1)

Publicat pe 29.07.2011 la 20:42 Actualizat pe 29.07.2011 la 20:48

Avantajul meniurilor de vara este diversitatea legumelor si a fructelor - proaspete, suculente si aromate - in preparate simple si rapide, care pot asigura o masa copioasa fara mare efort.

In anotimpul cald alegem o dieta usoara, pe baza de fructe si legume proaspete: salate, supe si ciorbe racoroase, deserturi fara coacere. Sunt mancaruri usoare si gustoase, potrivite pentru aceasta perioada. Poti savura din plin delicioase salate de cruditati, precum salata greceasca, sau salate asortate - din legume, fructe, seminte, paste, carne slaba si lactate dietetice. Cand vine vorba de un desert, nimic nu egaleaza, vara, un cheesecake cu fructe de padure, fin, dulce-acrisor, foarte usor de preparat.

Supa frantuzeasca cu ceapa si cartofi

Ingrediente: 1 lingurita unt, 3 fire ceapa verde, rondele, 1 ceapa, felii, 5 cartofi, felii subtiri, 1 varf cutit cimbru uscat, 1/2 lingurita maghiran uscat, 1 frunza dafin, 5 cani supa de pui, 1/4 ceasca smantana, sare si piper.

Preparare: Intr-o oala mare, topesti untul, la foc mic. Adaugi toata ceapa, taiata, si lasi sa se caleasca, 10 minute. Adaugi cartofii, sare, piper, cimbru, maghiran si dafin, lasand preparatul pe foc, acoperit cu capac, inca 12 minute. Torni apoi supa de pui, reduci focul, acoperi oala partial si o mai lasi pe foc 30 minute. Dupa ce s-a racit, adaugi smantana si poate fi servita.

Salata cu ton, fasole verde si boabe de porumb

Ingrediente: 1 conserva ton in suc propriu, 2 cartofi fierti in coaja, curatati, 1 ceapa verde, 1 ou fiert tare, 5 rosii cherry, 50 g fasole verde din conserva, 50 g boabe de porumb, 50 g masline, marar verde, frunze de rucola, frunze de salata verde. Dressing: 2 linguri ulei masline, 2 linguri suc lamaie, sare, piper proaspat macinat, 1 lingurita mustar.

Preparare: Se pun intr-un castron cartofii, cubulete, porumbul, frunze de salata, fasole verde, masline, ceapa tocata, marar tocat, ton si 3 rosii taiate sferturi. Se pastreaza cateva masline, rosii si pastai de fasole, pentru decor. Se toarna sosul peste ingrediente, se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se asaza salata pe un platou si se decoreaza cu: cherry, masline, fasole verde si oua taiate felii.


Cheesecake cu fructe de padure

Ingrediente: Blat: 300 g biscuiti, 200 g unt topit, 2 linguri zahar. Crema de branza: 5 cutii branza Philadelphia, 200 g frisca lichida, 2 pachete gelatina pentru prajituri, 4 linguri zahar, 400 g fructe de padure.

Preparare: Se macina biscuitii in vasul robotului de bucatarie. Se adauga untul topit, zaharul si se amesteca. Intr-o forma de tort, se asaza compozitia si se niveleaza, intr-un strat de circa 1 cm grosime. Se da vasul la frigider. Untul intarit va forma baza pentru crema de branza, care se prepara astfel: se inmoaie gelatina, 10 minute, in apa si se incalzeste usor, fara a o fierbe. Cu acelasi robot de bucatarie se mixeaza crema de branza cu zaharul, se adauga gelatina (colorata) si frisca batuta. Se incorporeaza si fructele de padure intregi (se pastreaza cateva pentru decor), se toarna peste blatul de biscuiti si se introduce la frigider, pentru 5-6 ore.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: nowpublic.net

În articolul

Preparate usoare pentru zile de canicula (1)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x