Pui Kung Pao
Publicat pe 22.01.2013 la 18:08 Actualizat pe 22.01.2013 la 18:11
Ingrediente:
500 g piept de pui fara oase si piele
¼ lingurita sare de usturoi
1 lingurita zahar
1 lingura amidon de porumb
2 cepe verzi
6-8 ardei chilli uscati
¼ bucata ginger
o mana de alune
Sosul:
79 ml sos de soia
79 ml otet de vin
2 linguri de zahar
2 linguri amidon de porumb
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie bucatele. Se pune intr-un bol si se adauga sarea de usturoi, zaharul si amidonul de porumb.
Cepele se curata si se toaca marunt.
Se toaca si ardeii iuti.
Ginger-ul se curata si se taie marunt.
Se amesteca ingredientele pentru sos.
Se incinge un wok si cand e incins se adauga ulei de alune.
Se prajesc bucatelele de piep de pui, amestecandu-se usor, apoi se scoate si se lasa de-oparte.
Ceapa si ardeiul se prajesc in wok, se adauga alunele si sosul.
Apoi se pun bucatile de pui. Se amesteca.