Pur și simplu DELICIOASE! Învață să prepari cele mai bune SAVARINE în casă, gata în câteva minute
Publicat pe 14.07.2015 la 23:32 Actualizat pe 14.07.2015 la 23:38
Îţi este dor de prăjiturile copilăriei? Ei bine, savarina era cu siguranţă "regina" lor. Încearcă să pregăteşti o reţetă simplă, fără prea mari bătăi de cap.
ţi este dor de prăjiturile copilăriei? Ei bine, savarina era cu siguranţă "regina" lor. Încearcă să pregăteşti o reţetă simplă, fără prea mari bătăi de cap.
INGREDIENTE:
4 ouă
2 căni de zahăr
2 căni de iaurt
trei căni de făină
două pliculețe de praf de copt
o esență de vanilie
un borcan de gem de caise sau caise proaspete, pasate în blender.
800 grame de smântână de minim 30% grăsime sau lichidă pentru frișcă
zahăr pudră
MOD DE PREPARARE:
"Ouăle se bat cu cele două căni de zahăr până se obține o cremă untoasă, apoi se adăugă iaurtul și se amestecă. Praful de copt se amestecă cu făina și se adaugă compoziției, iar la final adăugăm esența de vanilie. Se tapetează cu unt și făină o tavă de mărime medie și se toarnă compoziția care se dă la cuptor pentru 25 de minute. După ce este gata, blatul trebuie să fie crescut cam de 3-4 degete și foarte pufos. Peste el se toarnă imediat cum a fost scos din cuptor două căni de apă rece. Separat se face un sirop din patru căni de apă, o jumătate de cană de zahăr și două sticluțe de esență de rom care se toarnă fierbinte peste compoziție. Se lasă să se însiropeze foarte bine blatul", spune Doina Popescu, din Târgu-Jiu, potrivit agerpres.ro.
Vezi și: Cel mai bun şi mai simplu desert pentru vară! Uimeşte pe toată lumea cu prăjitura “pepene roşu”