REȚETĂ: Ieftin și delicios! Cum poți să prepari dulceață de căpșuni cu doar 9 lei
Publicat pe 16.06.2016 la 13:31 Actualizat pe 16.06.2016 la 13:41
În această perioadă, gospodinele se bucură de fructele sezonului și pregătesc cu ajutorul lor tot felul de deserturi. Dulceața de căpșuni se regăsește printre vedetele culinare ale momentului, așa că ți-am pregătit în materialul următor o astfel de rețetă.
În această perioadă, gospodinele se bucură de fructele sezonului și pregătesc cu ajutorul lor tot felul de deserturi. Dulceața de căpșuni se regăsește printre vedetele culinare ale momentului, așa că ți-am pregătit în materialul următor o astfel de rețetă.
Din fericire, nu ai nevoie mai mult de 9 lei pentru a pregăti această dulceață. Te invităm să parcurgi pașii de mai jos pentru a afla care sunt etapele acestei rețete.
Ingrediente: 1 kg de căpşuni, cântărite după ce au fost curăţate, 500 g de zahăr, zeama de la 1/2 lămâie.
Preparare. Căpşunile se spală, se curăţă de codiţe şi se cântăresc, apoi se taie în bucăţi şi se pun într-o cratiţă. Se stropesc cu sucul de lămâie şi se pune cratiţa pe foc iute.
În primele minute de fierbere se scutură cratiţa de câteva ori, până când căpşunile îşi lasă sucul, ca sa nu se prindă de fundul cratiţei. Se fierb la foc mare, adunând spuma, până scade volumul aproape la jumătate (20-30 de minute).