REȚETA LUI VLĂDUȚ: ”Pâinea plimbărețului”

Publicat pe 27.08.2016 la 09:50 Actualizat pe 27.08.2016 la 10:02

Ca tot este weekend, va propunem o reteta inedita, marca retetaluivladut.ro: ”Painea plimbaretului”. Spor la gatit!

Că tot este weekend, vă propunem o rețetă inedită, marca retetaluivladut.ro: ”Pâinea plimbărețului”. Spor la gătit!

INGREDIENTE:

Instrucțiuni
Aluat:
1 kg făină tip 650
40 g drojdie
350 ml apă caldă
50 ml ulei de măsline
1 linguriță sare
1 lingură zahăr
Umplutură:
250 g mozzarella
250 g roșii deshidratate, în ulei de măsline
200 g semințe diverse: în, susan, dovleac
oregano
rozmarin
frunze de busuioc
Pentru sos:
brânză gorgonzola dulce
brânză gorgonzola picantă
brânză topită tartinabilă
smântână dulce
parmezan
cremă de cașcaval
piper
busuioc
MOD DE PREPARARE
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul acesteia.
Drojdia se freacă cu zahărul, se adaugă puțină apă caldă și puțină făină și se face o maia care se lasă la crescut, până când își dublează volumul, apoi se adaugă în vasul cu făină, la mijlocul acesteia.
Se dizolvă sarea în apă caldă, se adaugă treptat peste maia, alternând cu uleiul de măsline și se amestecă cu făina din vas.
Se frământă un aluat care se lasă la crescut.
Se împarte aluatul în patru părți se se întind foi dreptunghiulare care se ung cu uleiul de la roșiile deshidratate și se presară din belșug, amestecul de semințe și verdețuri.
Peste două foi se adaugă cuburi de mozzarella, roșii deshidratate și multe frunze de busuioc, apoi peste această umplutura se așează celelalte două foi de aluat.
Se lasă din nou la crescut, după care se coc pâinile umplute, până când se rumenesc frumos la suprafața.
Pentru sos, se pune smântâna la fiert și se adaugă brânzeturile în ea, câte puțin din fiecare, nu se exagerează, apoi se potrivește gustul cu puțin piper și frunze de busuioc.
Se servește pâinea plimbaretului, tăiată în fâșii lungi și unse cu acest delicios sos de brânzeturi.

Pe retetaluivladut.ro ai un video în care Vlăduț îți arată cum se prepară ”Pâinea plimbărețului”.

Poftă bună!

În articolul REȚETA LUI VLĂDUȚ: ”Pâinea plimbărețului”:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
S-a mutat în Australia pentru un job pe care nicio femeie nu îl vrea. Face 9.000 $ în 2 săptămâni
observatornews.ro
S-a mutat în Australia pentru un job pe care nicio femeie nu îl vrea. Face 9.000 $ în 2 săptămâni
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
a1.ro
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Catine
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
useit.ro
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
as.ro
TV Happy
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
MediCOOL
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Spynews
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
DeParinti
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
MediCOOL
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
HelloTaste
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
close
x