REȚETA LUI VLĂDUȚ: ”Pâinea plimbărețului”
Publicat pe 27.08.2016 la 09:50 Actualizat pe 27.08.2016 la 10:02
Ca tot este weekend, va propunem o reteta inedita, marca retetaluivladut.ro: ”Painea plimbaretului”. Spor la gatit!
Că tot este weekend, vă propunem o rețetă inedită, marca retetaluivladut.ro: ”Pâinea plimbărețului”. Spor la gătit!
INGREDIENTE:
Instrucțiuni
Aluat:
1 kg făină tip 650
40 g drojdie
350 ml apă caldă
50 ml ulei de măsline
1 linguriță sare
1 lingură zahăr
Umplutură:
250 g mozzarella
250 g roșii deshidratate, în ulei de măsline
200 g semințe diverse: în, susan, dovleac
oregano
rozmarin
frunze de busuioc
Pentru sos:
brânză gorgonzola dulce
brânză gorgonzola picantă
brânză topită tartinabilă
smântână dulce
parmezan
cremă de cașcaval
piper
busuioc
MOD DE PREPARARE
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul acesteia.
Drojdia se freacă cu zahărul, se adaugă puțină apă caldă și puțină făină și se face o maia care se lasă la crescut, până când își dublează volumul, apoi se adaugă în vasul cu făină, la mijlocul acesteia.
Se dizolvă sarea în apă caldă, se adaugă treptat peste maia, alternând cu uleiul de măsline și se amestecă cu făina din vas.
Se frământă un aluat care se lasă la crescut.
Se împarte aluatul în patru părți se se întind foi dreptunghiulare care se ung cu uleiul de la roșiile deshidratate și se presară din belșug, amestecul de semințe și verdețuri.
Peste două foi se adaugă cuburi de mozzarella, roșii deshidratate și multe frunze de busuioc, apoi peste această umplutura se așează celelalte două foi de aluat.
Se lasă din nou la crescut, după care se coc pâinile umplute, până când se rumenesc frumos la suprafața.
Pentru sos, se pune smântâna la fiert și se adaugă brânzeturile în ea, câte puțin din fiecare, nu se exagerează, apoi se potrivește gustul cu puțin piper și frunze de busuioc.
Se servește pâinea plimbaretului, tăiată în fâșii lungi și unse cu acest delicios sos de brânzeturi.
Pe retetaluivladut.ro ai un video în care Vlăduț îți arată cum se prepară ”Pâinea plimbărețului”.
Poftă bună!