REȚETA LUI VLĂDUȚ: ”Pâinea plimbărețului”

Publicat pe 27.08.2016 la 09:50 Actualizat pe 27.08.2016 la 10:02

Ca tot este weekend, va propunem o reteta inedita, marca retetaluivladut.ro: ”Painea plimbaretului”. Spor la gatit!

Că tot este weekend, vă propunem o rețetă inedită, marca retetaluivladut.ro: ”Pâinea plimbărețului”. Spor la gătit!

INGREDIENTE:

Instrucțiuni
Aluat:
1 kg făină tip 650
40 g drojdie
350 ml apă caldă
50 ml ulei de măsline
1 linguriță sare
1 lingură zahăr
Umplutură:
250 g mozzarella
250 g roșii deshidratate, în ulei de măsline
200 g semințe diverse: în, susan, dovleac
oregano
rozmarin
frunze de busuioc
Pentru sos:
brânză gorgonzola dulce
brânză gorgonzola picantă
brânză topită tartinabilă
smântână dulce
parmezan
cremă de cașcaval
piper
busuioc
MOD DE PREPARARE
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul acesteia.
Drojdia se freacă cu zahărul, se adaugă puțină apă caldă și puțină făină și se face o maia care se lasă la crescut, până când își dublează volumul, apoi se adaugă în vasul cu făină, la mijlocul acesteia.
Se dizolvă sarea în apă caldă, se adaugă treptat peste maia, alternând cu uleiul de măsline și se amestecă cu făina din vas.
Se frământă un aluat care se lasă la crescut.
Se împarte aluatul în patru părți se se întind foi dreptunghiulare care se ung cu uleiul de la roșiile deshidratate și se presară din belșug, amestecul de semințe și verdețuri.
Peste două foi se adaugă cuburi de mozzarella, roșii deshidratate și multe frunze de busuioc, apoi peste această umplutura se așează celelalte două foi de aluat.
Se lasă din nou la crescut, după care se coc pâinile umplute, până când se rumenesc frumos la suprafața.
Pentru sos, se pune smântâna la fiert și se adaugă brânzeturile în ea, câte puțin din fiecare, nu se exagerează, apoi se potrivește gustul cu puțin piper și frunze de busuioc.
Se servește pâinea plimbaretului, tăiată în fâșii lungi și unse cu acest delicios sos de brânzeturi.

Pe retetaluivladut.ro ai un video în care Vlăduț îți arată cum se prepară ”Pâinea plimbărețului”.

Poftă bună!

În articolul

REȚETA LUI VLĂDUȚ: ”Pâinea plimbărețului”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
a1.ro
Chefi la cuțite, 15 aprilie 2024. Gabriel Mîțoc a uimit cu experiența sa. Ce a descoperit la asociatul său, când a privit camerele
HelloTaste.ro
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
as.ro
„Va sosi momentul meu!” Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela s-a prăbuşit emoţional
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
x