Reteta de post a zilei: piure rustic de telina
Publicat pe 10.08.2011 la 13:58 Actualizat pe 10.08.2011 la 14:03
Bogat in fibre, acest fel de mancare de sezon merge de minune cu o friptura la cuptor, precum si cu carnati.
Ingrediente:
- 5 linguri ulei de masline;
- 4 catei de usturoi, taiati fin;
- 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si taiati marunt;
- cateva fire de cimbru;
- 2 capatani mici de telina (sau 1 mare), curatate si taiate in cuburi cu latura de 1 cm;
- un pic de vin alb (optional).
Preparare:
1. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare si se adauga usturoiul, amestecand timp de un minut. Se adauga ardeiul iute, cimbrul si telina. Se amesteca totul in tigaia cu ulei, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
2. Se da focul la minimum, se acopera tigaia si se lasa totul la inabusit timp de 40 de minute, amestecand din cand in cand; se adauga vinul sau un pic de apa daca incepe sa se prinda. Se ia de pe foc cand telina este suficient de moale. Se zdrobeste apoi cu o lingura de lemn si se stropeste cu putin ulei de masline.
Citeste si Good Food Romania!