Reţetă simplă, rezultat spectaculos! Anca Lungu te învaţă să prepari cea mai bună tartă franţuzească
Publicat pe 13.03.2016 la 01:00 Actualizat pe 13.03.2016 la 01:18
Pasinonată de gastronomie, Anca Lungu a revenit în bucătărie, profitând de faptul că fetiţa ei, Natalia, a mai crescut şi doarme liniştită.
Pasinonată de gastronomie, Anca Lungu a revenit în bucătărie, profitând de faptul că fetiţa ei, Natalia, a mai crescut şi doarme liniştită.
“Cât Prinţesa Linguriţă se odihneşte, Polonicul bucătăreşte.”, a scris Anca pe pagina sa de Facebook, postând şi câteva fotografii cu preparatul pe care l-a făcut: o delicioasă tartă Quiche Lorraine, un produs tradiţional franţuzesc pe bază de brânză şi ouă.
Prezentatoarea Antena 1 a apelat la reţeta celebrului Paul Bocuse, iar rezultatul a fost nu doar spectaculos, ci şi extrem de bun.
Iată ingredientele:
Pentru aluatul de tartă:
– 250 g făină
– 125 g unt
– 1 gălbenuş
– 50 ml apă
– sare de mare râşnită
Pentru conţinut:
– 200 g bacon
– 120 g brâză Gruyere rasă
– 200 ml lapte
– 200 ml smântână pentru gătit
– 2 ouă
– 1 gălbenuş
– 1 lingură de nucşoară măcinată
– sare de mare şi piper negru proaspăt râşnit
Mod de preparare:
Pentru a face aluatul amestecaţi făina cu sarea şi untul, încorporaţi apoi gălbenuşul şi apa. Frământaţi uşor şi băgaţi coca obţinută astfel pentru 30 de minute la frigider. Între timp blanşaţi baconul şi ungeţi cu unt o formă rotundă pentru copt. Întindeţi o foaie de aluat de 3mm şi aşezaţi-o în formă.