Reteta zilei: brownies cu multa ciocolata

Publicat pe 06.09.2011 la 11:12

Brownies - ciocolatoase si pufoase, merg de minune alaturi de o cafea sau un ceai la micul dejun sau ca desert la pranz. Sunt usor de facut si sunt printre cele mai populare prajituri.

Cu cat folosesti o ciocolata de mai buna calitate, cu atat si rezultatele sunt mai delicioase.

Ingrediente:

- 6 linguri de unt nesarat, plus un pic pentru uns tava;

- 160 grame ciocolata semi-dulce, taiata bucatele;

- ¼ cana cacao neindulcita;

- ¾ cana faina;

- ¼ lingurita praf de copt;

- ¼ lingurita de sare;

- o cana de zahar;

- doua oua mari;

- doua lingurite extract pur de vanilie.

Preparare:

1. Incalzeste cuptorul. Pregateste o tava de 52 cm patrati si pune pe fundul ei o foaie pentru copt. Foloseste putin unt pentru a unge marginile hartiei si a le prinde de tava.

2. Pune apoi unt, ciocolata si cacao intr-un bol mediu si tine-l deasupra unei oale in care clocoteste apa. Amesteca usor pana cand untul si ciocolata s-au topit. Lasa la racit.

3. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol separat si da-l deoparte.

4. Pune ouale, zaharul si vanilia in bolul unui mixer electric si amesteca bine la viteza medie, cam 4 minute. Adauga amestecul de ciocolata si omogenizeaza. Adauga si amestecul cu faina, avand grija sa se incorporeze bine.

5. Toarna apoi aluatul in tava pregatita si foloseste o paleta pentru a-l netezi. Da ka cuptor cam 35 de minute, la foc mediu. Verifica insa si cu ajutorul unei scobitori daca este gata. Dupa ce opresti, lasa sa se raceasca in tava cam 15 minute. Apoi taie cubulete de brownies. Se pot servi cu sos de ciocolata, caramel, frisca sau inghetata, dar sunt la fel de delicioase si simple. Pofta buna!

Citeste si a1.ro!

Foto: beelittlefood.com

În articolul Reteta zilei: brownies cu multa ciocolata:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 27 noiembrie 2025. Capricornii îmbrățișează sinceritatea. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 noiembrie 2025. Capricornii îmbrățișează sinceritatea. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cele trei tipuri de companii din România și cine câștigă competiția pe termen lung
observatornews.ro
Cele trei tipuri de companii din România și cine câștigă competiția pe termen lung
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
a1.ro
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
HelloTaste.ro
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Catine
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
useit.ro
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
as.ro
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul – susținute de studii științifice
MediCOOL
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul – susținute de studii științifice
Fiul lui Bercea Mondialu, implicat într-un accident rutier mortal! Victima a decedat
Spynews
Fiul lui Bercea Mondialu, implicat într-un accident rutier mortal! Victima a decedat
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
MediCOOL
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
HelloTaste
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
close
x