Reteta zilei: cartofi copti cu crusta picanta de iaurt
Publicat pe 05.10.2011 la 11:26 Actualizat pe 05.10.2011 la 11:29
Cartofii sunt legumele preferate ale tuturor. Gateste-i cu drag si vei avea succes la toti mofturosii. Textura crocanta si sosul de iaurt reprezinta piesa de rezistenta.
Ingrediente:
- 500g de cartofi pentru copt, taiati in sferturi;
Pentru marinata:
- 250g de iaurt natural;
- 1 ardei iute mare, rosu sau verde, tocat fin;
- 1 bucatica mica de ghimbir, dat prin razatoare;
- 1 catel de usturoi pisat;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1½ lingura faina de naut sau faina normala;
- 1 lingurita de coriandru macinat;
- 1 lingurita de chimion macinat.
Mod de preparare:
1. Se pun cartofii intr-o cratita medie si se acopera cu multa apa rece, se aduc la fierbere si se lasa pentru 4 minute. Se scurg si se lasa la racit.
2. Se unge cu grasime o tava de copt. Se amesteca bine toate ingredientele pentru marinada cu un praf de sare. Se cufunda cartofii in marinada pana ce sunt acoperiti complet si apoi se asaza pe tava de copt. Se lasa la marinat in frigider pentru 30 de minute.
3. Se incalzeste cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pune tava in cuptor si se coace pentru 20 de minute, pana ce cartofii prind o culoare maronie si o crusta crocanta.
Citeste si Good Food Romania!