Reteta zilei: salau cu struguri
Publicat pe 16.08.2011 la 15:16
Daca gatim salaul intreg, va arata mult mai substantial pe farfurie. Puteti folosi salau mic, cunoscut si sub denumirea de salau “de nisip".
Ingrediente:
- 50g unt;
- 2 salai intregi, pielea indepartata;
- 2 maini de struguri albi;
- 1 pahar de vin alb.
1. Se incalzeste cuptorul la 210ºC. Se foloseste jumatate din cantitatea de unt pentru a unge o tava, apoi se asaza pestii, se adauga strugurii si se stropesc cu vin. Se coace pestele timp de 15-20 de minute, pana cand carnea se desprinde de pe oase.
2. Folosind o spatula, se ridica cu grija pestele din tava, se pune pe farfurii, iar tava se pune pe foc. Se toarna vinul ramas si se da in clocot timp de 4-5 minute, pana scade si devine lipicios. Se adauga restul de unt, se asezoneaza si se toarna peste peste. Se serveste cu spanac fiert si cartofi noi.
Citeste si Good Food Romania!