Reteta zilei: Tort din biscuiti si ciocolata
Publicat pe 06.10.2011 la 10:08
Ingrediente:
- 400g biscuiti Petit Beurre;
- 1 plic praf de budinca cu aroma de vanilie;
- 1 l de lapte;
- 6 linguri de zahar;
- 1 cutie de crema de ciocolata.
Mod de preparare:
1. Se prepara budinca cu 500ml de lapte si 3 linguri de zahar, conform instructiunilor de pe ambalaj.
2. Cealalta jumatate de litru de lapte se pune la incalzit impreuna cu zaharul ramas. Se incalzeste bine!
3. Biscuitii se iau unul cate unul si se inmoaie in laptele indulcit. E de ajuns sa ii tii in lapte 5-7 secunde. Acestia se aseaza in strat, pe un platou intins.
4. Peste primul strat se pune budinca de vanilie si se intinde pana in margini. Apoi continui pana ajungi la 5 straturi de biscuiti. Daca vei adauga mai mult, tortul va deveni prea inalt si se poate lasa.
5. Incalzesti ciocolata la bain-marie pana devine lichida, apoi o torni peste tort. Il poti orna in orice mod doresti!
6. Tortul se pune la frigider si se serveste rece.
Daca doresti sa aiba o aroma mai puternica, poti folosi o budinca de ciocolata sau il poti orna cu frisca, nuci sau jeleuri.
Citeste si a1.ro!
Foto: jamieoliver.com