Din bucătăria Greciei – Pitas umplute
Publicat pe 01.05.2014 la 10:54 Actualizat pe 01.05.2014 la 10:57
Una dintre reţetele mele preferate? Fajitas la cuptor. Sunt uşor de făcut, sunt pline de savoare şi sănătoase. Dar am încercat acelaşi concept cu gusturi diferite. Pentru această versiune, am ales o variantă grecească.
Se preîncălzeşte cuptorul.
Ceapa şi ardeiul se spală, se curăţă şi se taie felii subţiri.
Roşiile şi vânăta se spală şi se taie cubuleţe.
Carnea de pui se spală, se scurge şi se taie fâşii subţiri.
Usturoiul se pisează , se amestecă cu uleiul de măsline, suc de lămâie, oregano, sare şi ardei iute tocat.
Legumele şi puiul se bagă la cuptorul încălzit pentru 60 de minute, amestecând odată la 20 de minute.
După ce s-au făcut, se presară feta şi pătrunjel.
Cu acest amestec se umplu cele patru pitas.
Se servesc calde.