Duelul bucatarilor / Paste cu sos pesto de busuioc
Publicat pe 22.09.2010 la 13:15 Actualizat pe 22.09.2010 la 13:46
Jakob Haussman te invata astazi cum sa gatesti sosul pesto si, alaturi de acesta, paste delicioase in sosul de pesto.
Preparare: trebuie sa rumenesti putin in tigaie, fara nici un pic de ulei, trei linguri de seminte de pin. Separat, se pun paste fainoase la fiert, in apa fierbinte, cu sare si doua linguri de ulei de masline. Idee - puteti adauga un cartof taiat cuburi mari in apa fierbinte, iar amidonul dizolvat va ajuta pastele la final sa absoarba mai bine sosul.
Urmatorul pas: Separat, se taie doi catei de usturoi in cubulete mici si se pun intr-un vas, impreuna cu semintele de pin rumenite. Se adauga 10-12 frunze de busuioc proaspat si parmezan ras, aproximativ 30-40 de grame. Cu ajutorul blenderului de mana se amesteca apoi bine pana cand se obtine o pasta verde - acesta este sosul pesto. La final, pastele se storc de apa, se adauga 3-4 linguri de sos pesto deasupra, si se amesteca bine. Se presara inca putin parmezan.
Pofta buna!