Euforia Cuisine / Coronita de purcel cu cartofi aurii
Publicat pe 26.01.2011 la 12:01 Actualizat pe 26.01.2011 la 12:22
Crina, bucatar la Casa Iancului, prezinta la "Euforia Cuisine" o reteta de coronita de purcel cu cartofi aurii.
Preparare: se taie rondele un morcov mare, apoi o ceapa mare alba se taie in patru, o jumatate de ardei gras verde in bucati mari, o radacina de telina tot in bucati mari - apoi se pun toate aceste legume la fiert in apa. Se adauga sare.
Intre timp se leaga coasta de porc afumata, obtinandu-se un cerc ce se pune la fiert in aceeasi apa in care se afla si legumele. Se lasa totul la fiert la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana cand coastele bucatii de sunca ies mai bine la suprafata.
Se pun apoi si cartofi taiati cuburi la prajit, in baie de ulei. Se face si un sos: se pune la incins putin ulei intr-o tigaie dupa care se adauga pasta de tomate, o lingura de mustar, sare, putin piper, ardei iute, dar si putina zeama din vasul in care se afla legumele si coasta de porc. Spre final se adauga si doi catei de usturoi. Dupa ce sosul este gata se pune intr-un vas special care va fi pus la masa, langa preparatul final.
Se scoate coasta de porc din apa si se pune pe farfuria de servit, apoi in interiorul coronitei se pun cartofii prajiti care au fost amestecati cu sare si oregano. Se presara cascaval ras deasupra si se serveste cu sosul special creat mai devreme. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!