Euforia Cuisine / Cotlet de porc in bere
Publicat pe 01.09.2010 la 17:45 Actualizat pe 01.09.2010 la 18:01
Ionut Stan, bucatar sef la restaurantul Riviera din Bucuresti, a gatit la Euforia Cuisine cotlet de porc in sos de bere.
Preparare: Intr-o tigaie incinsa se pun cubulete de unt si ulei de masline, apoi se pune la prajit cotletul de porc, asezonandu-se cu sare, piper si boia de ardei dulce, dupa 30 de secunde de cand s-a pus cotletul. Se lasa doua sau trei minute bucata de carne, pentru a se sota uniform, apoi se adauga berea deasupra, urmand a mai fi tinut astfel inca 3 minute.
Separat, se pune piureul de cartofi in pos (forma speciala conica, ce are o gaura in varf) si se fac trei forme rotunde pe farfuria de servit, din acest piureu (trei aveline). Se adauga ceapa verde maruntita, pentru decor. In alta parte a vasului de servit se asaza salata de varza alba, amestecata cu ulei de masline, sare, otet si marar. Dupa ce cotletul s-a facut se asaza pe mijlocul farfuriei.
Pofta buna!