Euforia Cuisine / Creier macelaresc
Publicat pe 18.10.2010 la 19:24 Actualizat pe 18.10.2010 la 20:49
Chef Cezar si Vasile Leu au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta pentru iubitorii de carne: creier macelaresc.
Preparare: in acest caz creierul a fost fiert inainte (in apa, dafin, otet), insa reteta poate fi facuta si cu creier proaspat. Se incalzeste bine ulei de masline intr-o tigaie, apoi se amesteca doua oua (asezonate cu sare si cu piper) cu furculita. Se adauga peste acestea creierul (aproximativ 150 de grame) si marar maruntit. Se toaca rondele o ceapa si se pune la sotat, in uleiul de masline incins. Dupa ce ceapa se caleste un pic, se toarna deasupra si amestecul de creier cu ou si marar.
Se amesteca pana cand oul s-a facut, apoi se scoate si se pune pe o farfurie pe care s-a montat un decor din sfecla rosie si lamaie, cu putin marar. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!