Euforia Cuisine / Placinta turceasca
Publicat pe 20.10.2010 la 15:44 Actualizat pe 20.10.2010 la 16:54
Emisiunea "Euforia Cuisine" a ajuns in bucataria Ambasadei Turciei din Bucuresti, acolo unde Nacyie, bucatara-sefa a Ambasadei, a pregatit o specialitate a acestei tari, placinta cu apa.
Preparare: prima oara se sparg 6 oua intr-un bol mare de sticla - ouale trebuie insa sa fie scoase afara din frigider cu o ora inainte. Se adauga o canuta de apa (100 ml) si o lingurita de sare si se amesteca bine. Dupa aceea se pune cam jumatate de kilogram de faina pentru fiecare tava de placinta care se doreste a fi realizata. Se amesteca bine pana se obtine coca dorita. Se da cu putina faina pe masa de lucru, pentru ca vor trebui realizate acum foile de placinta: astfel, coca se imparte in 10 portii, de marimea unui ou mai mare, care se lasa apoi la dospit pentru 15 minute, acoperite cu un stergar curat. Dupa cele 15 minute fiecare portie de aluat se intinde subtire si fin, cu o grosime de maximum doi milimetri.
Intre timp, alte doua oua se sparg si se amesteca impreuna cu 250 de grame de telemea de vaca, apoi se adauga sare si 3-4 fire de patrunjel proaspat, tocate marunt. Se omogenizeaza bine toate aceste ingrediente.
Urmeaza procedeul de asamblare, unul inedit: prima foaie se ia si se baga o secunda in apa fierbinte cu sare, apoi se scoate si se baga in apa rece - astfel foaia se va fragezi. Se asterne prima foaie la baza unei tavi unse cu unt topit, apoi se unge iar cu unt. Se procedeaza apoi la fel cu inca 5 foi, date prin apa calda si rece, apoi, dupa a 6-a foaie, se pune umplutura de branza cu patrunjel. Apoi se acopera cu restul de foi, date si ele insa prin apa. Placinta se baga apoi la cuptor, pentru 20/25 de minute, la 170-180 de grade.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!