Euforia Cuisine / Pomana porcului
Publicat pe 04.11.2010 la 12:45 Actualizat pe 04.11.2010 la 15:11
Liliana, bucatar-sef la restaurantul Taverna din Bacau, a pregatit o reteta clasica si traditionala, foarte iubita de amatorii de carne: pomana porcului. Pentru ca......mai e o luna si jumatate si vin Sarbatorile de iarna!
Preparare: e nevoie de o pulpa de porc de 500 de grame, pentru doua portii de mancare. Se pune putin ulei de floarea-soarelui la incins in tigaie apoi se taie pulpa de porc in bucati mai mari, de 2-3 centimetri. Se a runca la prajit, cu putina sare, si se amesteca in mod constant. Cand s-a rumenit se adauga un catel de usturoi, maruntit. Pe final se adauga carnatii afumati si sunculita, care au nevoie de un timp de gatire scazut.
Se trece apoi la prepararea mamaligii, in ceaunul special, apoi se prajeste un ou, ochi. Pe farfuria de servit se pune intr-o parte branza rasa (de preferat telemea, cam 100 de grame), o codita de patrunjel ca si decor, apoi se pune mamaliga, in forma rotunda, iar in centru se asaza carnea de porc rumenita la tigaie. Oul ochi se pune deasupra mamaligii, presarandu-se putin piper macinat. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!