Euforia Cuisine / Pui cu sos de migdale
Publicat pe 14.02.2011 la 12:19 Actualizat pe 14.02.2011 la 12:22
Nicolai si Kumar, bucatar-sef la Agra Palace, au pregatit la Euforia Cuisine o reteta speciala: pui cu sos de migdale, un preparat de inspiratie indiana.
Preparare: Se ia un piept de pui si se taie in bucati mai mari, dupa care se pun la incalzit intr-o tigaie o lingura de ulei de mustar, cateva boabe de cardamom verde si negru, foi de dafin, scortisoara, boabe de piper.
Se adauga in aceste amestec bucatile de piept de pui si se adauga putina apa, sa nu se lipeasca pieptul. Dupa aceea se pun in tigaie pudra de coriandru, pudra de chimen, sofran si se amesteca bine.
Dupa doua minute se pun doua linguri de sos de migdale (migdale pistate cu ulei de masline), doua linguri de smantana si doua lingurite de amestec de ghimbir cu usturoi.
Cand preparatul este aproape gata si are un sos consistent se pune putina apa de trandafir si se mai adauga zahar pudra, migdale, stafide si patrunjel. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!