Euforia Cuisine / Risotto cu sofran
Publicat pe 16.11.2010 la 21:45 Actualizat pe 16.11.2010 la 23:31
Sammy Babou, seful bucatar de la "Le Cantine de Nicolai" pregateste pentru emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta deosebita de risotto cu sofran.
Preparare: Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se pune ceapa taiata la prajit pana cand devine sticloasa. Se adauga si putin sofran pentru a prinde o culoare frumoasa. Se adauga si orezul si se caleste pana devine translucid.
Pasul urmator: Se stinge risotto cu vin alb. Se lasa sa se absoarba vinul, apoi se pune si supa si se fierbe timp de 18 minute. Odata risotto-ul gatit se adauga o lingura de unt, parmezano si putina sare si piper. Se asaza risotto pe farfurie, iar pe el se pun cateva felii de parmezan pentru decor si putin ulei de masline.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!