Euforia Cuisine / Strudel cu carne si ciuperci
Publicat pe 22.12.2010 la 19:58 Actualizat pe 22.12.2010 la 20:08
Dragos Bercea si Istvan, bucatari, au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" un strudel cu costita si ciuperci, cu smanatana si verdeturi.
Preparare: Intr-o tigaie se pun 50 grame de unt la topit, apoi se adauga costita afumata taiata felii subtiri. Dupa un minut de amestecare continua se adauga o ceapa taiata rondele, dar si un praz, taiat tot rondele.
Dupa inca doua minute se adauga ciupercile taiate felii, si se presara piper negru macinat. Se adauga apoi 100 ml de smantana dulce si se amesteca bine. Se scoate apoi tot continutul tigaii intr-un bol de sticla si se mai adauga patrunjel taiat marunt. Dupa ce se lasa la odihna 5 minute, se sparge un ou si si amesteca pana la omogenizare completa. Se adauga apoi 100 grame de pesmet pentru a se mai absorbi din cantitatea de lichid.
Se intinde apoi o foaie de aluat de patriserie, se presara cu faina, apoi se intinde compozitia de costita si ciuperci pe deasupra. Se ruleaza apoi foietajul pana se acopera toate ingredientele, se unge partea superioara cu un ou batut, apoi se ruleaza restul de foietaj, pana se obtine un rulou.
Se asaza apoi ruloul pe hartie de copt intr-o tava, se unge cu ou, i se fac gauri cu furculita, apoi se baga tava la cuptor, 15-20 de minute la 180 de grade. La final se taie felii late de cativa centimetri si se decoreaza farfuria cu patrunjel. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!