Euforia Cuisine / Tarta cu ceapa si branza de capra
Publicat pe 21.01.2011 la 15:00 Actualizat pe 27.01.2011 la 17:59
Gazda emisiunii "Euforia Cuisine", Nicolai, impreuna cu invitatul Marius Tudosiei, au pregatit o reteta de tarta cu ceapa caramelizata, de inspiratie irlandeza.
Preparare: se taie ceapa rosie (5-6 cepe medii sau 3-4 cepe rosii mari) in bucati mai mari (sau rondele mari). Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie, dupa care se adauga bucatile de ceapa rosie, si se amesteca pana cand se inmoaie. Dupa un minut se pune sare (e de preferat grunjoasa), apoi se adauga, putin cate putin, otet balsamic, amestecandu-se in permanenta. Pe final se presara putin zahar brun. Se amesteca pana cand ceapa se caramelizeaza.
Urmatorul pas: se intinde un foietaj intr-o tava, pe fundul careia s-a pus in prealabil hartie de copt. Se dau gauri cu furculita pe toata suprafata foietajului. Se intinde apoi ceapa caramelizata pe toata suprafata, in mod uniform. Intre timp, se taie felii dintr-o bucata de branza cremoasa de capra, care se asaza apoi peste ceapa caramelizata, una langa alta.
Se baga apoi tarta in jur de 25 de minute la cuptor, la 180 de grade. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!