Frittata de vara
Publicat pe 10.08.2010 la 13:03 Actualizat pe 10.08.2010 la 15:20
Frittata reprezinta o specialitate pe baza de oua, foarte asemanatoare cu o omleta, insa imbogatita substantial cu ajutorul mai multor ingrediente din categoria legumelor sau produselor din carne.
Preparare:
- dupa ce ati tocat ceapa si usturoiul lasati-le sa stea asa timp de 4-5 minute, pentru ca enzimele sa ajunga la parametri maximi;
- amestecati bine ouale cu turmericul, cu sarea si cu piperul, apoi puneti deoparte amestecul;
- intr-un vas metalic puneti la fiert supa de pui (legume), impreuna cu ceapa, dovlecelul, usturoiul si ardeiul iute, pentru 3 minute, amestecand insa continuu;
- dupa cele 3 minute adaugati rosiile si patrunjelul;
- micsorati focul si adaugati acum amestecul batut de oua, acoperiti vasul cu un capac si lasati cam 7-8 minute, pana oul se face uniform; verificati din cand in cand;
- la final taiati in patru frittata si serviti-o alaturi de o salata.
Valoare nutritionala:
Calorii: 90 (o portie). Vitamina C (35% din necesarul zilnic), triptofan (30%), iod, seleniu, proteine, vitamina K, B2, A (25%), potasiu, mangan, fibre, fosfor si acid folic (10%).
Pofta buna!
foto: sfgate.com