Gustul copilăriei! Tort de casă
Publicat pe 31.03.2015 la 17:31
Pentru deliciosul tort, care nu are un nume aparte, dar îl puteți boteza "tortul casei", avem nevoie de două tăvi de chec în care vom coace aluatul, pe care le tapetăm cu ulei și foaie de copt
Pentru deliciosul tort, care nu are un nume aparte, dar îl puteți boteza "tortul casei", avem nevoie de două tăvi de chec în care vom coace aluatul, pe care le tapetăm cu ulei și foaie de copt.
"Pentru aluat frecăm patru gălbenușuri cu 260 de grame de zahăr praf. Într-un alt vas, amestecăm opt linguri de apă cu zece linguri de ulei și se toarnă acest amestec peste gălbenușuri, încetișor, ca la maioneză. Apoi se adaugă 280 de grame de făină treptat, și un praf de copt desfăcut în oțet.
Într-un alt vas batem cele patru albușuri până obținem o spumă tare, consistentă. Turnăm apoi, încetișor, spuma peste aluatul cu gălbenușuri și se amestecă de sus în jos cu o lingură.
Jumătate din compoziție se toarnă în tava de chec, iar în a doua jumătate se adaugă cacao și se toarnă în cea de-a doua tavă, la foc mic, circa o oră.